BEN HARPER IN CHARLIE MUSSELWHITE

sreda, 6. februar 2013

Danes na sporedu: Ben Harper in Charlie Musselwhite in nova zgoščenka Get Up!

Najprej nekaj osnovnih podatkov na hitro za vse tiste, ki ne poznata Bena:)
Ben je pevec in kitarist iz Amerike. Preigrava blues, folk, soul, reggae in rock. Znan je predvsem po nenavadnem igranju kitare, saj jo igra v ležečem položaju in s slajdom.
Izdal je že veliko albumov: Welcome to the Cruel World (njegov prvi album), Fight for Your Mind, There Will Be a Light,... 
Ben  je kot odličen glasbenik dobil že kar nekaj nagrad: leta 2003 ga je revija Rolling Stone razglasila za glasbenika leta, leta 2005 je dobil grammyja za najboljši pop inštumentalni nastop (Grammy Award for Best Pop Instrumental Performance), in grammyja za najboljši tradicionalni gospel album ( Grammy Award for Best Traditional Gospel Album).

Charlie Musselwhite je eden izmed glasbenikov, ki najbolje obvladajo igranje blues orglic. Igra tudi kitaro in poje. Uvrščamo ga v electric blues, blues rock, južni rock in country blues. Njegova diskografija obsega 26 albumov, saj je dejaven že od leta 1967. 

Ben in Charlie sta združila moči in pred mesecem dni izdala album Get up!. Sam sem slišal le 3 pesmi iz nove zgoščenke, vendar sem nad njimi navdušen, zato komaj čakam, da slišim tudi ostale.  To je odličen blues rock! Prepričajte se tudi sami (klik na spodnje youtube posnetke).

Uradna stran Ben Harper in Musselwhite: http://getup.benharper.com/

P.s: Ko pridem do plošče, naredim update :)

Objavi Komentar
Objavite komentar