TRETJI ROJSTNI DAN RETROSPEKTIVE

četrtek, 21. januar 2016
Draga RetroSpektiva! Vse najboljše za tvoj tretji rojstni dan :) 

 mini paleo tortice za RetroSpektivin rojstni dan  - ekipa Retrospektive se danes sladka:) [recept kmalu na blogu]

Ker danes praznujemo tretji rojstni dan, se bomo v tej, že tradicionalni objavi, ozrli na preteklo leto delovanja in si ogledali nekaj statističnih podatkov -  katere objave so bile najbolj brane v letu 2015, kje vse so nas brali, katere ključne besede so tiste, ki so pripeljale bralce do našega bloga in še kaj.


Google Analytics: nihanje ogledov skozi leto

Leto 2015 je bilo zelo pestro leto, žal pa za blog ni bilo toliko časa, kolikor bi si želeli. Napisali smo 50 objav, največ smo jih napisali avgusta, ko je bilo zaradi počitnic nekoliko več časa.  Najbolj pridna je bila letos Eva, ki je napisala največ objav. Najbolj brana objava, napisana v lanskem letu je bila skupna objava Poročno pecivo & darila za svate, ki ji je sledila paleo objava Paleo ploščat kruh s česnom in origanom. Med najbolj branimi objavami so bile še Poročna obleka in čevlji, Jogurtova torta (brez glutena in jajc) in Paleo testo za pico iz cvetače. Najbolj brani smo bili 12. novembra, po objavi recepta za paleo tiramisu
Google Analytics: najbolj brane objave

So pa na prvih mestih najbolj branih objav še vedno tiste objave, ki smo jih napisali v preteklih letih. Prevladujejo predvsem paleo objave, na prvem mestu je že tretje leto zapored objava Moja paleo izkušnja: nasveti za začetnike.

Google Analytics: ključne besede

Najpogosteje vtipkane ključne besede, ki pripeljejo na naš blog so predvsem paleo obarvane, prav tako pa obiskovalci pogosto pridejo do našega bloga s ključno besedo barvanje (las) s kano.  
Ključne besede, ki so se letos uvrstile na seznam najbolj zabavnih in zanimivih ključnih besed so: elastična moka; kako študirati, ne da bi hodil na predavanja; najdražja zelenjava na svetu; najbolj zanimive oblike keksov; prijeten sprevodnik in žolč in pivo.

Google Analytics: geografska razsežnost bloga 

Po podatkih Google Analytics so RetroSpektiva blog brali v 106 državah - največ seveda v Sloveniji in na Hrvaškem. V Sloveniji smo bili najbolj brani v Ljubljani, Mariboru in Celju.

Google Analytics: branost v Sloveniji

Zanimivo je, da vse več ljudi do našega bloga dostopa preko mobilnih telefonov. Če želite biti še bolj na tekočem glede dogajanja na blogu, lahko pokukate na Instagram in na Lomography, kjer so na enem mestu zbrane Mihove lomo fotografije. Prav tako nas najdete tudi na Pinterestu, Twitterju in Facebooku.

Hvala vsem, ki nas spremljate. Upamo, da kdaj pokukate k nam tudi v letu 2016.
Objavi Komentar
Objavite komentar