PALEO PLOŠČAT KRUH S ČESNOM IN ORIGANOM

petek, 26. junij 2015
Ostali paleo recepti: KLIK!

Dodobra smo že zakorakali v sezono piknikov in poleg čevapčičev in kajmaka se odlično prileže svež, topel tapiokin kruh s česnom in origanom. Postrežemo ga lahko tudi kot samostojno jed, morda ga med peko potresemo s sirom (brez laktoze), ga narežemo na koščke ter zraven ponudimo različne omakice (nacho sir, guacamole, salso, kislo smetano ipd.). Namesto origana lahko uporabimo tudi kakšno drugo začimbo, npr. baziliko, rožmarin ali pa mešanico vseh treh. Najbolje je, da kruh postrežemo takoj, ko je pečen, saj kasneje ni več tako mehak. Sama sem ga pripravila tudi z jajčnim nadomestkom (saj mi je jajc zmanjkalo:)), kruh pa je bil tudi brez jajca odličen. Uporabimo ga lahko tudi kot podlago za pico (testo spečemo, preden ga obložimo). Recept sem našla na Savory Lotus. 


Potrebujemo:
- 30 g fino mlete kokosove moke (npr. take)
- pol žličke soli
- pol žličke česna (poljubno)
- 1 dcl kokosovega mleka (lahko tudi navadnega mleka)
- 50 g svinjske masti, gheeja ali masla
- 1 jajce ali 3 žličke jajčnega nadomestka z vodo (po navodilu)

Vključimo pečico na maksimum (npr. 240 stopinj). Na štedilniku segrejemo kokosovo mleko, ki mu dodamo mast ali maslo, da je vroče, ne sme pa zavreti. V ločeni posodi zmešamo tapiokino in kokosovo moko, česen ter sol. Prelijemo s toplo tekočino in dobro premešamo. Pustimo, da se zmes nekoliko ohladi, potem pa ji dodamo razžvrkljano jajce in ponovno dobro premešamo.

Dobljeno testo stresemo na pekač obložen s peki papirjem. Z žlico ga oblikujemo, kot bi oblikovali testo za pico (tudi debelina naj bo približno taka). V primeru, da se z žlico testa ne da lepo oblikovati, ga prekrijemo s plastjo peki papirja in pogladimo z dlanjo. Posujemo z origanom in sirom (po želji) ter testo postavimo v pečico. Pečemo 10-15 minut, da je testo zlato rumene barve.
Objavi Komentar
Objavite komentar