DRUGI ROJSTNI DAN & RETROSPEKTIVA RETROSPEKTIVE

sreda, 21. januar 2015
Blog Retrospektiva danes praznuje drugi rojstni dan. Prvo leto je bilo zelo ustvarjalno in polno zagona, letošnje leto pa je bilo leto sprememb za vse tri ustvarjalce bloga, kar se je odražalo tudi pri pisanju bloga, saj za blog pogosto nismo imeli dovolj časa in smo ga kdaj pa kdaj pustili samevati. V tej objavi se bomo ozrli na preteklo leto, ogledali si bomo, katere objave so bile najbolj brane, kdo je bil najbolj priden pri pisanju objav, katere so tiste ključne besede, ki bralce pripeljejo do našega bloga in še kaj. Google Analytics: kako so ogledi nihali v času

Letos smo napisali 86 objav, najbolj pridni pa smo bili, presenetljivo, v najkrajšem mesecu v letu, v februarju. Špela je bila letos najbolj aktivna, saj je napisala največ objav. Tudi najbolj brana objava, napisana v lanskem letu, je bila Špelina. To je objava Domača mast in ocvirki, ki ji sledita Paleovember 2014 in Seznam paleo receptov. Najbolj brani smo bili 28. oktobra, tik pred Paleovembrom, ko so se ljudje pripravljali, da zakorakajo v november brez kruha, sladkorja in mlečnih izdelkov in preizkusijo nov način prehranjevanja. O paleo načinu prehranjevanja je Špela spregovorila tudi v oddaji Okuševalnica na Valu 202, spremljate pa jo lahko tudi na Instagramu


Google Analytics: najbolj brane objave

Najbolj brana objava je bila, tako kot lani, objava Moja paleo izkušnja: Nasveti za začetnike, pa tudi sicer paleo objave zasedajo prva mesta. 


Google Analytics: ključne besede

Prebirati, katere so tiste ključne besede, ki so obiskovalce pripeljale do bloga, je vedno zanimivo. Predvsem zato, ker opaziš, da se ljudje z vsemi možnimi vprašanji obrnejo na internet, kot naprimer kaj bi bilo če bi pire krompir dali v modelčke za mufine, kam spraviti meso ob izpadu elektrike, kje kupim lushevo kano za lase, lepe besede da mu olajšate bolečino proti prehladu, nosečnica lahko pije mošt in pecivo ki se ga veliko nareže :).


 Google Analytics: razsežnost bloga

Google Analytics je zabeležil obiske bloga kar iz 104 različnih držav, v Sloveniji pa smo bili najbolj brani v Ljubljani in Mariboru.

Google Analytics: branost v SlovenijiBolj brani pa smo tudi po zaslugi nekaterih kolegov blogerjev, kot so ustvarjalke blogov Đubox, Spinal fluid in Prav posebna mama, ter po zaslugi blogerskega časopisa Drugi svet. Hvala.

Objavi Komentar
Objavite komentar