PALEO KOKOSOVE KROGLICE

torek, 19. januar 2016
Pridejo dnevi, ko si stalno želim nekaj sladkega. Takrat si pripravim kokosove kroglice z dateljni, kakavom, kokosovim oljem in kokosovo moko, saj hitro zadostijo potrebo po sladkorju - predvsem zaradi kokosa, ki je vir maščob. V receptu so uporabljeni dateljni, ki so zelo sladki in so dobra izbira za sladilo, saj vsebujejo vlaknine, minerale in vitamine. Prav tako dajo kroglicam teksturo, da se kroglice lahko oblikuje. Sama dodam še rum, saj mi je okus ruma, ki se prepleta z okusom kokosa in kakava všeč.


Kokosove kroglice ponavadi delam po občutku. Če si želim, da so kroglice bolj sladke, jim dodam manj kakava in kokosove moke, če želim, da me bolj nasitijo, dodam več kokosovega olja. Izhajam pa iz osnovne recepture, ki jo objavljam spodaj. 


Za dvajset (manjših) kokosovih kroglic potrebujemo:
- 8 izkoščičenih datljev (približno 80 g)
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 žlica kakava
- 1 žlica ruma (poljubno)

Datlje polijemo z vrelo vodo in pustimo, da se zmehčajo (približno eno uro). Sama jih v vrelo vodo namočim že večer prej, še posebej, če so bolj suhi. Ko so dovolj zmehčani, jih pretlačimo z vilicami. Nato dodamo kokosovo moko in olje, kakav in rum ter dobro premešamo. Maso oblikujemo v kroglice. Kroglice povaljamo v kokosu in jih postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdijo. 

Objavi Komentar
Objavite komentar