SEDMI ROJSTNI DAN RETROSPEKTIVE

torek, 28. januar 2020
Retrospektiva blog praznuje že sedmi rojstni dan. Noro :)   


Tortica za tretji rojstni dan
Vsako leto ob takem času si vzamemo čas, da naredimo statistični pregled preteklega leta. V tej objavi se bomo ozrli tako na preteklo leto ustvarjanja, kot tudi na vseh sedem let pisanja bloga in si ogledali, koliko objav smo napisali, katere objave so bile najbolj brane, kako so bralci dostopali do bloga in še kaj.


Naš prvi logo

Letos smo napisali 45 objav, v sedmih letih pa skupno kar 537 objav.

V preteklem letu je Špela napisala 8 objav, pri čemer je bila najbolj brana objava LCHF kroglice. Skupno je v sedmih letih objavila 133 prispevkov, njene najbolj brane objave pa so bile Domača mast in ocvirki, Paleo recept: palačinke in Jagodna mousse torta.

Eva je v preteklem letu napisala 10 objav, vključno z najbolj brano DIY: Poceni prenova kuhinje & kuhinjskih omaric, v sedmih letih pa 194 objav. Najbolj brane objave so bile paleo obarvane: Moja paleo izkušnja: 1. teden, Tedenski paleo jedilnik in Moja paleo izkušnja: nasveti za začetnike, ki je tudi najbolj brana objava na blogu.

Misel dneva, objavljena pred petimi leti
Miha je v sedmih letih ustvaril 147 objav, od tega 9 objav v zadnjem letu. Njegovi prispevki o projektih Digitalizacija VHS kaset doma, Akvarij za začetnike in Izdelava posnetka z uporabo filmskega traku in kamere Super 8, so njegove najbolj brane objave. Projekt Dvignjene grede, ki sta se ga lansko leto lotila skupaj s Kristino, pa je bil najbolj brana objava preteklega leta. 

Kristina se je blogu priključila v letu 2017 in v tem času napisala kar 37 objav. Njene najbolj priljubljene objave so Pleteni copatkiKvačkana igrača slonček in Veganski tatarski biftek in fižolov namaz.

Kristina in Miha sta sicer v lanskem letu ustvarila spletno stran Vrtiljak časa, kjer preko blog in video objav delita vsebine iz sonaravnega vrtnarjenja, reje kokoši na prostem in vsakdana njune družine. 

Poleg objav na blogu smo v sedmih letih ustvarili 46 video posnetkov, ki so objavljani na našem Youtube kanalu. Najbolj gledan video je, zanimivo, video Uporaba origami žabice. Video, ki smo ga objavili ob četrtem rojstnem dnevu in govori o naših začetkih, pa si lahko pogledate spodaj.


Zgodba o blogu, video objavljen za 4. rojstni dan


Zanimivo, v letu 2013 je kar 85 odstotkov bralcev blog obiskovalo iz osebnega računalnika, v letu 2019 pa le še 40 odstotkov, saj prevladuje obisk iz telefonov.

Kar nekaj vsebin na blogu se je v sedmih letih spremenilo in predrugačilo, kot so se v teh letih spremenili tudi naši interesi in način življenja. V prvih letih smo npr. enkrat tedensko objavljali Misel dneva, Miha je vsak teden objavljal priredbe znanih komadov, ki jih je ustvarjal znotraj projekta Indiecode, velik del bloga so predstavljali paleo recepti in informacije, povezane s paleo načinom prehranjevanja, ki so jih v zadnjih letih zamenjali predvsem brezglutenski recepti, lomo fotografije, posnete z analognimi fotoaparati pa polaroidne fotografije.  


Priredba Indiecode, Mother Love Bone

Kljub spremembam pa je Retrospektiva še vedno prostor, kjer lahko delimo tisto, kar trenutno polni naše glave in naše dneve. Hvala vsem, ki nas spremljate in upamo, da med starimi objavami in tistimi, ki še prihajajo, najdete nekaj zase :). 



Objavi Komentar
Objavite komentar