ŠESTI ROJSTNI DAN RETROSPEKTIVE

ponedeljek, 28. januar 2019
Retrospektiva praznuje že šesti rojstni dan! 

Ko smo se pred dobrimi šestimi leti začeli poigravati z idejo o bloganju in smo iskali ime za naš blog, je rekel Miha, da moramo izbrati ime, ki nam bo še dolgo všeč, saj naš blog ne bo deloval le nekaj mesecev, ampak precej dlje, vsaj leto ali dve. Takrat sta se nam zdeli dve leti noro dolgo obdobje, sedaj pa, kdo bi si mislil, pišemo in ustvarjamo že šest let :).

Blog se je v teh nekaj letih vsebinsko nekoliko predrugačil, še vedno pa objavljamo tisto, kar radi počnemo: kuhamo, potujemo, fotografiramo in ustvarjamo. Retrospektiva je zbirka vsega tistega, kar si želimo zapomniti sami, hkrati pa deliti vse to, kar smo se mi naučili, tudi z vami. Upamo, da vas z novimi vsebinami pritegnemo tudi v sedmem letu ustvarjanja :).

Mihovo leto pozitivnih sprememb

Kot vsako leto se bomo v tej objavi ozrli na preteklo leto delovanja in si ogledali nekaj statističnih podatkov. V šestih letih smo napisali 485 objav, od tega 42 objav v preteklem letu. Tudi letos smo se poskusili držati cilja - nova objava vsak ponedeljek - kar nam je večino časa (ne pa vedno:)) uspevalo. Eva je napisala 24 objav, pri čemer je bila najbolj brana objava Diy projekt: sveče iz odpadnega olja, Kristina jih je napisala 12 z najbolj brano Naravno ognjičevo kremo, Miha je napisal 4, pri čemer je bila najbolj obiskana Lomo'instant square (combo), Špela pa 2 objavi. Njena objava Slivov kolač (paleo, LCHF) je bila tudi najbolj brana objava preteklega leta.

Špelino pestro leto

Najbolj brana objava pretekih šestih let je bila sicer objava Moja paleo izkušnja: nasveti za začetnike, v preteklem letu pa so si bralci največkrat ogledali objave Domača mast in ocvirkiTedenski paleo jedilnik in Seznam paleo receptov. Zanimivo je, da so po vseh teh letih paleo obarvane teme še vedno najbolj obiskane.

Tudi v letošnjem letu smo uživali v snemanju videov, objavili smo šest videoposnetkov, ki si jih lahko ogledate na našem Youtube kanalu: KLIK! Najbolj gledan video letošnjega leta je bil Lomo'Insrant Square Combo - Unboxing / short review, naš najljubši pa je bil video Sonce ujeto v kapljicah morja. Najbolj gledan video preteklih šestih let je sicer, presenetljivo, video Uporaba origami žabice :).

Kristinino čudovito leto

Besedne zveze, ki so bralce najpogosteje pripeljale do našega bloga so paleo dieta, paleo recepti, breskova pita in mandljeva moka. Najzanimivejše besedne zveze preteklega leta, ki so pripeljale bralce do našega bloga, so carska zelenjava, govor maturantom, kisla torta in snežne kepe :)

Evino leto v sliki

Hvala vsem, ki nas spremljate - tistim, ki ste tu prvič in tistim, ki nas spremljate že od začetka. Pokukate lahko tudi na naš Instagram, Facebook in Twitter. Veseli bomo tudi vaših komentarjev :).



Objavi Komentar
Objavite komentar