DIY: POCENI PRENOVA KUHINJE & KUHINJSKIH OMARIC

ponedeljek, 8. april 2019
Današnja objava o poceni in enostavni prenovi kuhinje je kar dolgo čakala v "predalu" osnutkov. Najprej zato, ker kuhinja še ni imela dokončne podobe, potem pa zato ker sem na objavo v vmesnem času že kar malo pozabila :). Danes z vami delim nekaj fotografij osvežene podobe kuhinje, v naslednji objavi pa podrobnejša navodila (skupaj z video tutorialom), kako se lahko prenove lotite doma tudi vi.


Pred kakšnim letom dni sem se ob pisanju magistrske naloge (ko sem razmišljala o vsem drugem, le o magistrski ne :)), odločila da osvežim najino kuhinjo. Deset let stara kuhinja mi namreč ni bila več tako všeč, poleg tega pa sem si zaželela spremembe v najinem stanovanju. Ker je bila kuhinja še zelo dobro ohranjena, se mi je zdelo škoda, da bi zamenjala celotno kuhinjo (tudi zaradi visokih stroškov), zato sem začela razmišljati o menjavi kuhinjskih vrat, ki bi kuhinji dala novo podobo.


Ideja je bila, da bi v Ikei kupila nova kuhinjska vrata in jih zamenjala, a sem kmalu ugotovila, da to ni tako enostavno, saj v Ikei ni bilo mogoče najti pravih dimenzij vrat (vsaj za del omaric ne). Sem se pa spomnila, da je prijatelj razlagal, da je kuhinjo prenovil sam kar z uporabo samolepilne folije, ki jo je možno kupiti npr. v Bauhausu in je cenovno zelo ugodna. Tako sva se potem odločila, da del vrat in predale prelepiva s samolepilno folijo, del vrat pa zamenjava z novimi, Ikeinimi. Odločila sva se, da poleg tega zamenjava plastične ročaje s kovinskimi, kar še dodatno spremeni izgled omaric.


Ker pa nama je v kuhinji primanjkovalo omaric in ker sva imela v kuhinji kar regal iz kopalnice, ki ga nisva več uporabljala (najprej je bil regal v kuhinji, ker ga nisva imela kam dat, potem pa sva ga kar posvojila kot kuhinjsko omaro :)), sva se odločila, da dokupiva še dve omari, eno visečo in eno veliko stoječo omaro. Prav tako sva nad pomivalni stroj dodala še kuhinjski pult, da sva dobila več delovne površine, zamenjala sva tudi lestenec in namestila police, nanje pa lončnice.


Več o tem, kako sem obnovila kuhinjska vrata, delim z vami v naslednji objavi, skupaj s podrobnimi navodili, z video tutorialom in predstavitvijo stroškov takšne obnove. Spodaj si lahko ogledate še before & after fotografije prenove.

PREJ & POTEM

Zgornja vrata omaric ter predali so dobili novo podobo s samolepilno folijo ter novimi ročaji, spodnja vrata pa so bila zamenjana z novimi. 



Polico je zamenjala nova viseča omara, nad pomivalnim strojem pa je nastala nova delovna površina. 


Improvizorično kuhinjsko omarico (kopalniški regal) in voziček je zamenjala nova omara, miza je dobila nov prt, stene pa police z ločnicami.


Kako vam je všeč prenovljen videz kuhinje?




1 komentar on "DIY: POCENI PRENOVA KUHINJE & KUHINJSKIH OMARIC"
  1. lepo opisan potek obnovitve, hvala za predstavitev, je dobra rešitev, pohvalno lp

    OdgovoriIzbriši