PALEO RECEPT: FUDGE

petek, 5. april 2013

Ali kdo ve, kakšen je slovenski prevod za fudge? Jaz slovenske besede za fudge ne poznam, poleg tega se mi fudge (izg. fađ) dobro sliši:) Če kdo ne ve, kaj je fudge - to je sladica, ki jo je tudi po "normalnih" receptih ponavadi enostavno pripraviti. Spodnji recept je tako zelo enostaven, da niti fotografij postopka ne bom dodajala, saj pravzaprav samo zmiksate vse sestavine. Če pa koga zanima vizualni prikaz postopka, pa ga lahko najde tu: klik.

Potrebujete:
- 2 banani
- 100 g kokosove masti oziroma olja
- 30 g kakava v prahu (2 zvrhani žlici)
- 1 žličko vanilijevega ekstrakta
- 1 žlico cimeta
- 1 žlico medu

- blender oz. sekljalnik (lahko tudi palični)
- posodo (moja je bila velikosti 14x14 cm)
- prozorno folijo

Postopek:
Posodo, v kateri se bo fudge strdil, predhodno obložite s prozorno folijo, da ga boste lažje dobili iz posode. Kokosovo mast stopite. Banani narežite na koleščke. Vse sestavine dajte v blender in jih zmešajte, da dobite  gladko maso, ki jo zlijete v manjšo posodo, kvadratne oblike. Postavite jo v zamrzovalnik za 45 min do ene ure, narežite na poljubno velike koščke in postrezite. Preostanek shranite v hladilniku, saj se bo sicer na sobni temperaturi fudge začel topiti.
7 komentarjev on "PALEO RECEPT: FUDGE"
  1. Kaj ste zmešani????
    Jaz bi to ZDAJ TAKOJ šla naredit!!! Pa ne morem, ker sem v službi!!!
    MMMMMMMMMMMMMMMMMM

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole je pa tak preprosto za naredit, da sem se še jaz lotila. Sicer je bilo težko zdržat tisto slabo urco (sem vmes eno fajn paleo kosilce naredila), ampak se je splačalo. Super recept!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole izgleda pa takooo dobro :) Tale blog pa je že shranjen med zaznamki :)

    OdgovoriIzbriši
  4. sem naredil, samo zanima me kako visoko je to? Vprašam, ker sem jaz dobil dokaj plitvo, sicer pa superlativ pecivo hvala avtorici :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Če je posoda velikosti 14 x 14 cm, kot piše v receptu, pride kar nizko, mogoče 2 cm visoko. Smo veseli, da je bilo dobro:)

    OdgovoriIzbriši