LOMOGRAFIJA : KAJ JE NOVEGA

petek, 12. april 2013
Foto: Racheal Towne
Minilo je že kar nekaj časa od zadnje objave pod zavihkom lomografija. Razlogov za to je bilo več. Ko sem se začel ukvarjati z lomografijo, sem vzporedno odprl tudi ta zavihek na blogu, kar je pomenilo, da nisem imel ravno veliko izkušenj, oziroma znanja,  da bi vam zares kvalitetno predstavil, kaj lomografija je. Kot sem že omenil, sem začel čisto na začetku, naprimer kako se vstavi film v fotoaprat; nato pa se preko slabih fotografij učil, kaj delam narobe. Začel sem s Smeno 8M, ki je sicer odličen fotoaparat,  vendar je moj že kar v slabem stanju, zato je bilo vse skupaj še težje. 
Moj namen ni bil, da obtičim na tem mestu in vam pokažem kup nekvalitetnih slik.  Moja želja je bila, da vam preko lomografije predstavim drugi svet fotografije, svet, ki ni digitalen. Temu se reče analogen svet, ki še sploh ni tako zastarel, vendar ga je sedanji  čas, čas digitalizacije, popolnoma povozil in zato marsikdo sploh ne ve, da je obstajal (predvsem nove generacije), tisti starejši pa ga še zelo dobro poznajo.
Ker sem že porabil nekaj filmov in zamenjal opremo za boljšo, hkrati pa se še vedno učim na napakah, upam da bomo v prihodnjih mesecih skupaj opazovali razvijanje mojih fotografij. Če bo kakšno strokovno oko pridodalo kakšen nasvet za izboljšave, pa je to seveda dobrodošlo. Če se še kdo od vas ukvarja z lomografijo, pa je lepo vabljen, da mi piše, saj bom z veseljem objavil kakšno zanimivo lomo fotografijo.

Od te objave dalje začenjam novo obdobje Retrospektivine lomografije.
P. s.: Nove fotografije lahko pričakujete že v nedeljo. 
Objavi Komentar
Objavite komentar