DIY PROJEKT: PETER PAN OVRATNIK

ponedeljek, 8. april 2013

Zadnje leto so PeterPan ovratniki zelo popularni. Najdemo jih lahko v skoraj vseh trgovinah z oblačili in modnimi dodatki, so pa cene takšnih ogrlic relativno visoke. Najcenejše sem videla za okoli 20 evrov in kljub temu, da so mi zelo zelo všeč, si tega dodatka še nisem privoščila. Pa sem se odločila, da ovratnik naredim sama in morda nekaj denarja prihranim.
Vse kar se potrebuje za tale diy projekt je kos filca v željeni barvi (jaz sem izbrala belo, saj ta najmanj izstopa), verižico ali okrasni trak, perle in pa šivanko in sukanec (lahko se perle tudi prilepi z lepilom). Perle so sicer kar drage, jaz sem našla v predalu eno ogrlico, ki je nisem več nosila, pa sem jo razdrla. So pa te perle kar težke, tako da priporočam, da izberete kakšne manjše. 
Na Youtubu sem našla tale tutorial in si natisnila brezplačni vzorec za obliko ovratnika.  Moram priznati, da nisem ravno navdušena nad to obliko in bi morda raje uporabila tale vzorec: klik!


Vzorec nato položimo na filc (ki ga prepognemo) in vzorec izrežemo. V roke vzamemo sukanec in začnemo nizati perle na filc. Delo je kar zamudno, tako da če nimate časa, lahko uporabite tudi lepilo za okraske. Sama sem imela kar velike perle in sem se bala,  da bodo popadale dol, zato sem jih raje našila. Našijemo še verižico in delo je končano. Alternativna in hitrejša verzija je okrasni trak, ki ga lahko kar nalepite.

No, tole je bil moj prvi poskus pri izdelavi PeterPan ogrlice, ampak nedvomno ne zadnji. Filca je še nekaj ostalo, ideje pa se tudi nabirajo, saj sem videla že kar nekaj kjut ovratnikov. Tako da: Stay tuned for more:)
Objavi Komentar
Objavite komentar