UGODNA DARILCA: POTISK KUHINJSKIH KRP

nedelja, 22. december 2013
Trgovine so trenutno šibijo pod nogami veselodecembrskih nakupovalcev, ki mrzlično iščejo najprimernejša darila za svoje najbližje. Tudi sama sem se v zadnjem tednu podala v lov za darili, vendar sem bila šokirana nad (pre)visokimi cenami. Doma se obdarujemo minimalistično - cena darila ne sme preseči petih evrov in darila v takšni vrednosti je skorajda nemogoče najti. In ker pravijo, da so darila, ki so izdelana ročno in v katera vložimo trud, največ vredna, sem pripravila nekaj idej za darilca z minimalnimi stroški.


Torej, moj cilj je bil narediti nekaj poceni, pa tudi nekaj lepih, kreativnih daril. Če spremljate Pinterest, ste verjetno te predloge za darila že kje zasledili, ker pa so ideje dobre, sem se odločila, da se jih lotim tudi sama.
Odpravila sem se v trgovino Tedi, kjer prodajajo poceni stvari (večinoma okoli dva evra ali manj) in tam kupila nekaj izdelkov, ki sem jim potem popestrila in jih personalizirala. Sama imam doma že kar nekaj materialov za različne diy projekte in so potem stroški res minimalni, če pa vsega tega nimaš doma in se odpraviš v eno od trgovin s hobi programom (npr. Prometej), pa tam hitro veliko zapraviš, saj so cene res visoke in diy projekt na koncu niti ni tako ugoden. Diy projekte se torej splača delati, če narediš količinsko veliko izdelkov, oziroma, če veš, da boš materiale uporabil še kdaj drugič. Mimogrede, v trgovini Tedi imajo tudi kar nekaj poceni izdelkov za diy projekte, cenovno ugoden pa je tudi Müller.

Današnji projekt je potisk kuhinjskih krp, v naslednjih dneh pa vam bom predstavila še izdelavo podstavkov iz plute in poslikavo skodelic. Ogledate pa si lahko še diy projekte, ki so bili na RetroSpektivi že objavljeni in so prav tako ugodni in primerni za božična darila:



Vsakdo, ki ima kuhinjo, potrebuje kuhinjske krpe. In tudi če jih imamo že veliko, jih nikoli ni preveč. S tem darilom tako ne boste zgrešili, saj bodo slej kot prej služili svojemu namenu, če pa jih boste kreativno porisali, pa bodo verjetno kar naprej v uporabi.


Potrebujemo:
- enobarvne bombažne kuhinjske krpe (cena v Tediju 1,75 eur)
- linolej / krompir
- barva za tekstil (cena v Prometeju cca 4 eur) / flomaster za tekstil (cena v Prometeju cca 3 eur)


Ta mini projekt je enostaven in zelo primeren za vse tiste, ki želite v izdelavo daril vključiti tudi svoje otroke. Če jim pripravite štampiljke, bodo lahko samostojno potiskali krpe, ter tako dodali darilu še dodatno vrednost. Sama sem štampiljke izdelala iz linoleja in jih nalepila na košček lesa, ki mi ga je že pred časom prinesel oči, če pa linoleja nimate, lahko štampiljke izdelate kar iz krompirja, tako kot smo to delali v vrtcu:).  Sama sem izdelala smrekico in zvezdico, ki sta nekoliko bolj zimsko – božično obarvani, možnosti pa je seveda neskončno. Lahko kupite tudi flomaster za tekstil in na prtičke kaj narišete. Ko se barva posuši, krpe dobro polikate, okrasite z darilnim trakom in podarite svojim najdražjim.

Objavi Komentar
Objavite komentar