PRAZNIČNI DIY: VOŠČILNICE IN VOŠČILA

sobota, 21. december 2013
RetroSpektiva bo v naslednjih dneh nekoliko bolj praznično obarvana. Dodobra smo že zakorakali v veseli december in prazničnemu vzdušju se je sedaj pridružila tudi naša ekipa. Danes objavljamo diy projekt izdelave voščilnic in prilagamo nekaj misli, ki jih lahko napišete v voščilnice, jutri vam bomo predstavili nekaj predlogov za darila, ki so cenovno ugodna in tako prijazna tudi naši denarnici, v ponedeljek pa bo na blogu lepo dišalo, saj bo Špela pripravila pravo božično paleo večerjo in vam servirala recepte, da jo boste lahko pripravili tudi sami. Vse to in še več v naslednjih dneh. Se čitamo;) 


Letos sem se izdelave voščilnic lotila relativno pozno (beri: včeraj zvečer:)), zato sem iskala ideje za voščilnice, ki bi jih lahko izdelala hitro in enostavno, voščilnice pa bi bile hkrati tudi nekoliko drugačne in izvirne, pa tudi estetsko privlačne. Idejo sem našla na HGTV, za izdelavo pa ne potrebujemo posebnega znanja in spretnosti, pa tudi posebnih pripomočkov ne.


Potrebujemo:

- bel šeleshamer (cena za velikost A2 0,69 eur v Müllerju)
- papir z različnimi vzorci (cena za božično okrašen papir 0,63 eur v Prometeju)
- okrasni trak (cena 1,43 eur v Prometeju)
- samolepilne perle (cena 2 eur v Prometeju za 130 nalepk)
- škarje, lepilo, bel flumaster 
- rezilo za kroge (cena 5,3 eur v Prometeju)



Bel šeleshamer razrežemo na 21cm x 15cm velike dele, ki bodo podlaga za naše voščilnice (šeleshamer velikosti A2 zadošča za 9 voščilnic). Z ostanki šeleshamerja naredimo dve šabloni: eno v obliki trikotnika in drugo v obliki kroga (premer 6 cm), ki jo bomo uporabljali za izdelavo smrekice in okraska. Sama sem v Prometeju kupila rezilo za kroge, ki je podoben šestilu, ki delo poenostavi, vendar lahko to storimo tudi s šablono in škarjami.
Za vsako smrekico / okrasek potrebujemo tri trikotnike / kroge. Vsakega izmed njih prepognemo na pol, zlepimo jih skupaj (glej fotografije) ter prilepimo na šeleshamer. Z okrasnim trakom naredimo pentljice, ki jih prilepimo na smrekico in nad okrasek. Po želji dodamo še biserček, ki da voščilnici piko na i.



Vsako leto kar nekaj časa posvetim temu, da izdelam voščilnice, ko pa so le te narejene, pa ne vem, kaj bi napisala vanje. Nato brskam po različnih spletnih virih in knjigah, da bi našla navdih in nato nekaj prepišem:). Če tudi vi nimate idej, je tukaj nekaj predlogov:

* Bliža se najlepši čas v letu. Čas spominov na preteklost in pričakovanja prihodnosti. Čas drobnih pozornosti in iskrenih želja po sreči in zdravju. Naj se vam uresničijo sanje, udejanjijo želje in izpolnijo pričakovanja. 

* Kaj nas čaka za prazničnimi vrati, ko razigrano bo čas prestopil letni prag? Bo jutro s soncem obsijano, bo z mehkim perjem postlano, pride novi zlati čas? 
Pride novi - zlati čas, če sivino vsakdanjo sami pozlatimo s poštenim delom in dobroto, ji s smehom vdihnemo lepoto in s prijateljstvom iskrenim nežnost, srečo, mir, toplino.
Takih časov - zlatih časov - v novem letu vam želimo.

* Skrivnost zadovoljstva je, da znamo uživati v tem, kar imamo in da se znamo znebiti želja po stvareh, ki so zunaj našega dosega. Naj prihajajoči prazniki prinesejo mir v dušo ter srečo in toplino v srce. Postojmo za hip, si stisnimo roko za srečo, življenjsko radost in pogum ter s svetlim upanjem stopimo v novo leto.

* "Lepo je na novo začeti. Začetki so nepopisan list papirja, na katerega se lahko napiše najboljše mojstrovine, največje skrivnosti, najbolj izbrane besede. Pričeti pomeni ustvarjati svet novih možnosti, ki jih prej še ni bilo. To je čas pričakovanja rasti, je obdobje odprtih poti, čas ko je vse mogoče ... Sedaj je pravi čas za nove ideje, za nove rešitve, za vse, kar je tako dolgo čakalo, da končno plane na dan." - Julia Dooria

 * Naj iskrivost pisanih decembrskih luči polepša drobne trenutke časa, naj čarobnost zimske narave zasenči črne misli, naj toplino in iskrenost besed srečujete vse leto, naj sreča šepeta neizpeto melodijo o prijateljstvu. 

* V novem letu naj bo vaš korak odmeven, vaša beseda pogumna, vaše življenje iskrivo, ustvarjalno in polno lepih trenutkov.

* Vse želje, ki se letos niso izpolnile, vse sanje, ki niso sadu obrodile, v prihodnjem letu naj dobijo polet, naj čimprej izpolni se njihov obet.

* Praznični dnevi veselo hitijo, skrite misli in želje zbudijo. Naj vam prinesejo pričakovanje in uresničijo vse vaše sanje. Naj odkrijejo stare modrosti in vam natrosijo tihe radosti. 

* Leto se končuje, sreča srečo kuje. Prejmite jo tudi vi, naj vas spremlja leto dni. Za sekundo naj ustavi se življenja tok, naj bo takrat polno toplih stikov rok. 

* Ostanejo spomini. Pred nami se odpre novo obzorje. Iz dneva v dan. Iz leta v leto. 
Naj spomini ne zbledijo, vendar te le obogatijo. Naj na obzorju sonce vzhaja in z optimizmom te navdaja. Če pa sonce kdaj zaide, naj te to le utrdi, naj nasmeh na tvojem obrazu nikdar ne zbledi.
Objavi Komentar
Objavite komentar