ROADTRIP: ANTIBES

četrtek, 29. avgust 2013
Antibes je francosko obalno mestece, ki leži med Nico in Cannesom. In naša druga postojanka, kamor smo se odpravili iz Levanta. Po dobrih štirih urah vožnje po relativno ozki, ovinkasti avtocesti z neštetimi tuneli, smo prispeli v Antibes, kjer smo kampirali naslednje štiri dni. Antibes je namreč odlična izhodiščna točka za ogled Azurne obale.


Poleg tega pa so cene kampov ugodne (za 5 oseb, 2 šotora, avto in elektriko smo plačali 47 eurov na noč). Kamp Du Pylone je mestece v malem; kamp je velik, ima svojo trgovino, pekarno, bazen, večino prostora sicer zavzemajo počitniške hiške, tisti, ki šotorijo pa dobijo svojo parcelo in parkirišče za avto. 
S kampom smo bili zadovoljni, morda nam puncam le sanitarije niso bile najbolj všeč (francoska stranišča:)), smo pa bili pozitivno presenečeni nad prijaznostjo tamkajšnjih zaposlenih. 


Šotore smo sicer postavili le za silo, saj klinov nikakor nismo mogli spraviti v zemljo. Frustracijo smo šli hladiti v morje, pa smo ugotovili, da je v vodi veliko meduz, tako da se nam tudi to ni najbolj posrečilo. Pa kljub temu ni bilo razlogov za slabo voljo, saj so bili pred nami štirje dnevi polni dogodivščin in novih doživetij.

Po neuspešnem postavljanju šotorov in neuspešnem kopanju v morju smo se še neuspešno odpravili proti Nici:). Na cestah je bila takšna gneča, da smo se nekaj kilometrov izven Antibesa obrnili in spremenili našo destinacijo in se odpravili v center mesta Antibes. 


Ko prispeš v center mesta, ti najprej padeta v oči mestno obzidje in pa pristanišče s prestižnimi jahtami. Pristanišče Vauban je največje evropsko pristanišče za jahte, kjer sta doma blišč in luksuz. 


Pristanišče so sicer uporabljali že pred rimskimi časi, mesto pa je pred vdori varovalo obzidje. Mestno obzidje še vedno stoji, sprehod po obzidju, kjer je včasih stala mestna straža, pa omogoča čudovit razgled na prostrano morje, na koncu obzidja pa te pričaka ogromna skulptura imenovana "Nomad", ki je narejena iz črk in jo je leta 2010 ustvaril španec Jaume Plensa.


Znotraj obzidja pa se skriva staro, tipično obmorsko mestece z ozkimi uličicami, majhnimi trgovinami in provansalsko tržnico. V poletnih mesecih je preplavljeno s turisti, saj je Antibes s sosednjim Juan les pins priljubljeno turistično središče. 


Dan smo zaključili v retro okrepčevalnici Little rock Diner. Več fotografij na lomografiji: KLIK!


Na polotok Garoupe smo se še enkrat vrnili naslednje jutro, ko smo se odpravili na lov za najboljšo plažo. Polotok ima namreč čudovite peščene plaže, pa tudi divje plaže, ki so odmaknjene od vsega živžava in turistov. 


Na recepciji v kampu so nam svetovali, kam se odpraviti, če želimo najti kakšen prijeten kotiček, pa tudi to, kje zastonj parkirati. No, ko smo iskali parkirišče, smo se malo izgubili in tako smo se znašli v delu polotoka, kjer se nahajajo čudovite vile z velikimi vrtovi, dragimi avtomobili in premožnimi lastniki. Tako smo spet občutili blišč in luksuz in nekako se tam nismo počutili najbolj domače:).
Plažo smo našli, vendar je bilo tu meduz še več, zato smo se odpravili le na sprehod ob obali, ko pa je sonce začelo pripekati, smo se raje vrnili v senčko v kampu.

Popoldne nas je namreč čakal ogled MarineLanda, parka z orkami, delfini, severnimi medvedi in ostalimi eksotičnimi živalmi, v prihodnjih dneh pa še ogled vasice Eze, Monaka in pa Nice. To be continued...
Objavi Komentar
Objavite komentar