21 dni brez sladkorja: DRUGI TEDEN

petek, 23. avgust 2013

2. teden detoxa sem prve dni preživela na hrvaški obali, kamor smo šli kampirat. Kot da ni že dovolj kampirati in biti paleo, sem morala jedilnik prilagoditi še sugar detoxu. Jedilnik je izgledal tako:



zajtrk
malica
kosilo
večerja
1
Piščančje stegno z zelenjavo
/
Isto kot zajtrk, frape
sataraš
2
Vratovina, paradižnik
Pečen pršut,avokado
Sataraš,banana
Pečen pršut,kuhana  jajca
3
Slanina, jajca, jabolko
/
Piščanec, paradižnik
banana , pistacije
4
Vratovina, paradižnik
pistacije
Sataraš, hrenovke, banana
Čevapčiči, paradižnik
5
Čevapčiči, paprika
jabolko
McDonalds solata s tunino
Piščančje stegno s kuhano zelenjavo in solato, frape
6
Pečena jajca z ocvirki, avokado
/
Pečena svinjina, kuhana zelenjava in frape
Ostanki zelenjave od kosila z jajcem
7
Tunina solata (tunina z avokadom in limoninim sokom)
/
Goveja juha, govedina, kuhana zelenjava, frape
Solata s svežim zeljem, korenčkom in majonezo

Ker sem hrano prinesla s sabo, mi ni bilo treba veliko časa posvetiti pripravi jedi. Problem mi je povzročala predvsem vožnja, saj smo na cilj prispeli z nekajurno zamudo (ko smo šli tja in ko smo šli nazaj). Na poti nazaj smo se zato ustavili v McDonaldsu, kjer sem si naročila solato (brez preliva), s sabo sem prinesla konzervo tunine v olivnem olju, ki sem jo dodala solati in tako je bilo lažje potovati naprej. Pogrešala sem frapeje, zato sem včasih pojedla jabolko in banano (po programu naj bi samo eno ali drugo), prvi dan pa sem, zaradi glavobola, pojedla tudi kakšno banano več, ker se mi je zdelo, da mi primanjkuje ogljikovih hidratov (in res se je počutje kmalu izboljšalo). Uspešno sem se odrekla sladoledu in ostalim morskim dobrotam. Ker od šotora do plaže ni bilo daleč, hrane (z izjemo kakšne banane) s sabo na plažo nisem nosila. Pogrešala sem sadje, zdelo se mi je, da ga vsi okoli mene jedo:) Na plaži so jedli lubenice, nektarine... Vse kar v vročini paše. 

Kljub zahtevnosti sugar detoxa, v smislu zagotavljanja primerne hrane (ni lažjega kot se zjutraj zbuditi, oditi v pekarno, ki je 5 m oddaljena in pojesti bageto s poljubnim namazom), pa je tako prehranjevanje hkrati tudi zelo enostavno. Če sem imela ponavadi na dopustu težave, ker se mi je zdelo, da sem pa le na dopustu in si lahko privoščim, je bilo tokrat veliko preprosteje. Izbira je bila zelo omejena, zato mi o hrani sploh ni bilo treba veliko razmišljati.
3 komentarji on "21 dni brez sladkorja: DRUGI TEDEN"
  1. če slučajno veš.. kateri kruh oz.moka pa ima najmanj sladkorja oz. je najbolj zdrava? ajda? pira?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pira je stara sorta pšenice in vsebuje gluten. Medtem ko je ajda - žito, brez glutena, ajdova moka pa lahko vsebuje malo glutena, ker jo meljejo v istih mlinih kot pšenično. Vendar, če ti gluten ne povzroča težav, lahko kupiš navadno ajdovo moko, npr. od mlina Rangus - pri njih sem preverila, kako jo proizvajajo in zagotovili so mi, da so testi njihove moke pokazali, da nima glutena, čeprav ni označena kot brezglutenska. Lahko poskusiš s kokosovo moko, ki nima veliko ogljikovih hidratov, ali pa z mandljevo moko: http://www.retrospektiva-blog.com/2013/05/domaca-mandljeva-moka-in-zakaj-namakati.html

      Vendar pa iz kokosove in mandljeve moke ne moreš speči "normalnega" kruha. Tako da bi ti, če imaš na izbiro ajdovo in pirino moko, priporočila ajdovo.

      Izbriši