PALEO RECEPT: SVINJSKA RIBICA V HRENOVI OMAKI

sreda, 26. junij 2013
Moja paleo izkušnja: nasveti za začetnike: KLIK!


Tole je super recept za pripravo svinjske ribice za vse paleo in ne-paleo jedce.  Recept Pork Tenderloin Diablo smo odkrili že pred leti, pripravili smo ga že za kar nekaj priložnosti in jed je bila vedno pohvaljena. Svinjska ribica je sočna, v kremasti omaki pa se prepletajo okusi hrena, gorčice in kajenskega popra.
V originalnem receptu se sicer doda še smetano, ki da receptu piko na i, ampak jaz je ne dodam (če vam mlečni izdelki ne škodijo, pa ni ovir:)).


Potrebujemo:
- svinjsko ribico
- sol in poper
- kokosovo mast
- 1 žlico hrena
- 1 žlico gorčice
- 1/4 žličke kajenskega popra
- 2 dl juhe
- 1 žlico ghee (ali masla) 
- 1 dl smetane (poljubno)

Priprava:
Vključimo pečico na 190 stopinj. Svinjsko ribico nasolimo in popopramo. 
Ponev (najbolje takšno, ki jo lahko postavite v pečico) postavimo na štedilnik, dodamo kokosovo mast in jo segrejemo. Vanjo položimo svinjsko ribico, jo popečemo 3 - 4 min na eni strani (dokler ne porjavi), jo obrnemo in ponev postavimo v pečico. Pečemo 20 - 25 minut.    

Ko je ribica pečena, jo vzamemo iz pečice in prestavimo na krožnik. Ponev ponovno postavimo na štedilnik, dodamo juho in počakamo da zavre. Dodamo hren, gorčico, kajenski poper (in smetano), dobro premešamo in kuhamo 3 - 4 minute. Odstavimo s štedilnika in vmešamo maslo.

Ribico narežamo na centimetrske rezine in serviramo z omako.

Predlogi za prilogo: kuhan stročji fižol, cvetačni pire, kuhana zelenjava, (krompir: za ne-paleo jedce).

Postopek priprave si lahko ogledate v spodnjem videu:

Objavi Komentar
Objavite komentar