PALEO RECEPT: PICA S TUNINO

sobota, 29. junij 2013
Moja paleo izkušnja: nasveti za začetnike: KLIK!

Opomba: Imamo nov, izboljšan recept za testo za pico iz tapiokine in mandljeve moke, ki je zelo podoben "navadnemu" testu (po okusu in strukturi), ob enem pa je brezglutenski. Najdete ga tu: klik!
Odkar sem paleo, sem že večkrat poskusila narediti pico. Pa se mi je testo vedno ponesrečilo, tako da sem kar obupala nad paleo verzijo in je bila pica tisti prekršek, ki sem si ga na vsake toliko privoščila. Poskusila sem tudi pico z brezglutenskim testom, pa tudi nisem bila najbolj navdušena.  
Tudi tale recept ni popoln, mi je pa bilo testo z mandlji kar všeč. Pri drugih receptih je bil problem, ker se je testo razmočilo, to pa ostane hrustljavo. Ker je v testu veliko mandljev in ker je tudi nasitno, imam pico za (vsaj) dva obroka. 
Aja, pa na pico sem dala malo sira, da je bolj spominjala na originalno verzijo:). 


Potrebujemo:
- 1 jajce
- 1/2 žličke soli
- 1 žlica olivnega olja

- paradižnikova mezga
- tunina iz konzerve
- sezonska zelenjava (1/4 bučke, 1/4 jajčevca, 1/2 paprike, 1/2 paradižnika)
- sir (poljubno)

Priprava:
Vključimo pečico na 200 stopinj. V skledi zmešamo mandljevo moko, jajce, sol in olivno olje, zmes damo v ponev (ali v pekač) in pečemo približno 8 - 10 minut.
Medtem narežemo zelenjavo na majhne kocke in jo popečemo na olivnem olju (približno 5 minut).
Ko je testo pečeno, ga premažemo s paradižnikovo mezgo, dodamo popečeno zelenjavo in tunino ter sir (poljubno). Postavimo v pečico za 5 minut in postrežemo.
2 komentarja on "PALEO RECEPT: PICA S TUNINO"
  1. zakaj pa raje ne uporabite tapiokine moke? Pride boljše pizza testo pa še fitinski kislini se izogneš...

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo!
    Tole so bili naši prvi poskusi, kako speči paleo testo za pico, ko smo imeli tapiokino moko še na seznamu prepovedanih živil:) Sedaj testo najraje pripravimo z mešanico tapiokine moke in arrowroota (ki naredi testo bolj rahlo in krhko): v posodi zmešamo 1 dcl vode, 1 žlico olivnega olja in 1/2 skodelice tapiokine moke in posodo pristavimo na plin, vseskozi mešamo ter kuhamo toliko časa, da postane zmes gosta in lepljiva. V drugi posodi zmešamo 1/2 skodelice arrowroota, 1 jajce, 1 žlico olivnega olja in sol (poljubno še origano), ter mu dodamo ohlajeno kuhano zmes iz tapiokine moke in dobro premešamo. Testo se peče dobre pol ure (da porjavi), potem mu dodamo nadev po okusu in postavimo nazaj v pečico za prb. 15 min. Podoben recept (ki ne vsebuje arrowroota) je opisan tu: http://www.strandsofmylife.com/pizza-paleo-style/

    OdgovoriIzbriši