PALEO RECEPT: POLNJENI JAJČEVCI IN BUČKINI ŠPAGETI

četrtek, 27. junij 2013
Moja paleo izkušnja: nasveti za začetnike: KLIK!

Pri paleo prehranjevanju je priročno, če skuhamo večjo količino neke jedi, da jo imamo lahko za dva obroka. Sicer smo lahko kar naprej v kuhinji:)

Da pa ne jemo kar naprej eno in isto, je fino, če so vsaj priloge drugačne, da se neke jedi ne naveličamo prehitro. Zato danes objavljam dva recepta, ki imata isto osnovo: mleto meso z zelenjavo.

Tako si lahko za kosilo pripravite polnjene jajčevce, za večerjo pa bučkine špagete.


Potrebujemo:

- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 1 papriko
- 1dl paradižnikove mezge
- 0.5 kg mletega mesa
- sol, poper
- česen (grobo mleti)
- olivno olje

Priprava omake:

Na kocke narežemo 1 bučko, papriko in sredino jajčevca, ki jo izdolbemo. Segrejemo ponev z olivnim oljem, dodamo zelenjavo in jo popražimo. Dodamo meso, začimbe po okusu in kuhamo, dokler meso ne potemni. Dodamo mezgo ter kuhamo še nekaj minut.
Omaka je pripravljena, uporabili jo bomo kot polivko za bučkine špagete in kot nadev za jajčevce.


Priprava polnjenih jajčevcev:

Vključimo pečico na 170 stopinj in na štedilnik pristavimo vodo, ki ji dodamo sol in zavremo.
Jajčevec razpolovimo, izdolbemo sredino in jo narežemo na majhne kocke. Ko voda zavre, obe polovici jajčevca potopimo v vodo za kakšno minuto, da se nekoliko zmehčata. Jajčevec posolimo in položimo na nameščen pekač.
Pripravimo omako po zgornjem receptu.

Jajčevec nadevamo in ga postavimo v pečico za 15 - 20 minut. Postrežemo z zeleno solato.


Priprava bučkinih špagetov:

Če pogrešate špagete, so bučke, narezane na tanke trakove, prava rešitev za vas. Priprava je hitra, kuhanje pa ni potrebno.

Bučko operemo in narežemo na čimtanjše trakove, nasolimo in postavimo v cedilo za uro ali dve, da se zmehčajo. Bučke ožamemo in jih prestavimo na krožnik, prelijemo z omako, postavimo v mikrovalovno pečico za kakšno minuto (če je ne uporabljate, jih segrejte v ponvi) in obrok je pripravljen.
2 komentarja on "PALEO RECEPT: POLNJENI JAJČEVCI IN BUČKINI ŠPAGETI"
  1. vaš blog sem našla šele prekratkim-zelo vesela, saj zgleda super.
    sama se na paleo hrano spravljam počasi (verjetno bi hiter preklopil bil učinkovitejši, a kaj ko prej sloh nisem jedla mesa in bi me ob nenadni spremembi verjetno infarkt :)
    pa me zanima ali si ti na telesu poleg manjših želodčnih težav opazila še kakšne spremembe? sama opažam nekatere, pa zaradi postopnih sprememe ne vem ali so posledica spremenjene prehrane ali česa drugega?
    kar tako naprej!

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala:)
    Ja, najbolj enostavno je, če ješ meso, ni pa nujno. Se najde tudi kakšen paleo vegetarijanec:). Tako da, če nisi navajena velikih količin mesa, si lahko pomagaš z ribami, jajci, avokadom, kokosovim mlekom, oreščki in mlečnimi izdelki (če ti ne škodijo).
    Poleg manjših želodčnih težav imam tudi izboljšan imunski sistem, počutje je boljše, nisem tako utrujena... drugače pa v večini ljudje shujšajo, nimajo več prebavnih težav, lažje spijo, koža je lepša, alergije izginejo ali so vsaj milejše... skratka veliko pozitivnih učinkov na telo:)

    OdgovoriIzbriši