VALENTINOVA ORIGAMI ŽABICA

četrtek, 13. februar 2014

Moji prvi spomini na valentinovo segajo v malo šolo. Izdelovanje papirnatih srčkov,  ki smo jih potem pustili v košarici v garderobi simpatije, tisto vznemirjenje, preden smo pogledali v košarico ali smo tudi sami dobili kakšen srček, pa tudi razočaranje, če v njej ni bilo srčka naše simpatije.   
In ko se spomnim na malo šolo, se spomnim tudi origami napovedovalcev prihodnosti, ki smo jih mi imenovali žabice (naši starši pa pekel-vica-svet-nebesa), jih vedno znova izdelovali in se z njimi igrali, saj so so bili zabavni in  vznemerljivi, ob enem pa so spodbujali kreativnost in razvijali domišljijo.

Današnji DIY projekt združuje valentinovo in origami žabico iz papirja:). Namesto tega, da bi v žabico napisali napovedi prihodnosti, vanjo napišemo predloge za preživljanje valentinovega. Z izdelovanjem se za trenutek vrnemo v otroška leta, obenem pa lahko tako popestrimo valentinovo, saj ima žabica v sebi element presenečenja – ne le za tistega, za katerega smo žabico izdelali, ampak tudi za nas same, ker tudi sami ne vemo, kakšen bo izid

Igrivo, zabavno, simpatično in unikatno darilo, ki ga lahko popolnoma prilagodite osebi, s katero boste preživeli valentinovo.

Torej, žabico izdelamo po navodilih, ki jih najdete tu: KLIK!, na zavihke zapišemo 8 predlogov za preživljanje valentinovega (npr. izlet v neznano, valentinova romantična večerja, zmenek v centru mesta, pojdi z menoj v toplice:), te predloge pa potem še na dva dela, npr. zmenek v centru mesta - kino / gledališče), notranjost žabice oštevilčimo s števili od 1 do 8, na zunanjih delih pa narišemo srčke različnih barv.

 
Če ste morda že pozabili, kako se žabico uporablja, smo za vas pripravili kratek video:)


Lanski valentinov DIY projekt: SRČKANA BROŠKA
Objavi Komentar
Objavite komentar