MOJA PALEO IZKUŠNJA, 3.TEDEN

sobota, 26. januar 2013
»Let your food be your medicine and your medicine be your food. Hippocrates«

Več o paleo dieti: klik!

Evo, en hiter update o tretjem tednu moje paleo izkušnje.

Tretji teden je, naj povem že kar na začetku, minil brez kakšnih koli večjih pretresov in problemov. Verjetno sta bila prva dva tedna najtežja, saj se še spoznavaš z novim načinom prehranjevanja, sprašuješ se, kaj bi jedel, kaj bi kupil v trgovini, koliko bi skuhal; poigravaš se tudi z mislijo, ali dieta sploh učinkuje .... skratka nov  način prehranjevanja se ti kar naprej podi po glavi.
 V tretjem tednu pa se mi zdi, da si na ta vprašanja že najdeš odgovore, oblikuješ si jedilnike, ugotoviš, katere stvari ti pašejo in katere ne in kar naenkrat ugotoviš, da je postala paleo dieta  rutina. Ugotoviš, da paleo ne zahteva tako veliko časa, kot si na začetku mislil. Eden od razlogov, da se nisem prej spravila k dieti je bil tudi ta, da se mi je zdelo, da ti pa to vzame čisto preveč časa in energije.  Pa sedaj vidim, da temu ni tako. Zajtrke si pripravim v dobrih petih minutah, večerje ne kuham, saj si za kosilo nakuham toliko več, da imam še za večerjo, kosilo pa mi vzame maksimalno pol ure časa. Res je sicer, da je več umazane posode, ampak te je bilo preveč  tudi, ko še nisem bila paleo:) .
Zdi se mi tudi, da so se v tem tednu pojavili prvi pravi vidni rezultati. Slabosti že skorajda ni, tako da počasi začenjam verjeti vsem paleo navdušencem. Poleg tega tudi že razmišljam, kako bom nadaljevala, ko bodo ti uvodni štirje tedni za mano. No, sporočim naslednji teden.
Objavi Komentar
Objavite komentar