EVA CASSIDY

sreda, 30. januar 2013

Eva Cassidy je glasbenica, ki jo spoštujem in občudujem. Njen vokal in interpretacija pesmi me zares impresionirata. Odločil sem se, da bom ta teden to rubriko posvetil njej, ker je izpitno obdobje, obdobje, ko mi njena glasba še posebej paše :)

Eva Cassidy je bila vrhunska ameriška jazz, bloues, folk, pop, country glasbenica. Predvsem jo poznamo po neverjetno lepem glasu. Eva je začela svojo glasbeno pot že pri  devetih letih, ko jo je oče naučil igrati kitaro.  Igrala je na manjših prireditvah, pri enajstih pa že na raznih porokah, zasebnih proslavah in lokalih. Njena glasbena pot se je z leti vzpenjala v sodelovanju z mnogimi glasbeniki kot so Chuck Brown in podobni. Tako je leta 1992 izdala svoj prvi album z naslovom The Other Side.

Eva je zbolela za rakom že leta 1993. Leta 1996 pa se je stanje močno poslabšalo in tako je 2. novembra 1996 umrla (stara le 33 let). Po njeni smrti je bilo izdano še kar nekaj njenih albumov, kot so: Live at blues Alley, Eva by Heart, Songbird, Time After Time, American Tune, Wonderful World, Somewhere, Simply Eva.

Eva Cassidy je glasbenica vredna spoštovanja, zato si tudi ti zavrti kakšno njeno pesem ali kakšno njeno priredbo.

Objavi Komentar
Objavite komentar