JAGODNI KOLAČKI

sobota, 5. januar 2013

Recept »popolna čokoladna torta Hershey's« je tako vsestranski, da ga priporočam vsem, ki radi pečete torte, kolačke (cupcakse) ali iščete enostaven in preizkušen recept za biskvit, s katerim lahko sami ustvarjate. Jaz sem ga že večkrat pekla: za podlago za torto, za cupcakse, nazadnje za mini cupcakse. Pomebno je, da se res držimo navodila, da pečemo na 175°C. Jaz sem jih prvič pekla na 200°C, 50 minut in so bili rahlo zapečeni:) Količino sladkorja lahko zmanjšate.

Kolački, ki jih vidite na sliki, so narejeni tako, da je biskvit navlažen z mešanico sadnega sirupa, razredčenega z vodo (ti na fotografiji so navlaženi z jagodnim) in ruma. Recept za kremo je zelo enostaven:  250 ml sladke smetane stepete in vanjo vmešate mascarpone (250 g), sadni sirup, ki ste ga uporabili za biskvit, dodate kremi (jaz sem ga dala 8 žlic) in to je to. Če imate marmelado (v tem primeru jagodno), jo dodajte (jaz je nisem, ker je nisem imela) in če imate jedilno barvo rdeče barve, jo lahko dodate, da krema dobi roza barvo.

Ko bodo zrele jagode, pa  lahko naredite jagodno čokoladno torto Hershey's. Do takrat pa namesto svežih uporabite zamrznjene jagode.  
1 komentar on "JAGODNI KOLAČKI"
  1. Ja ta biskvit je res popoln!! Jaz že eno leto ne delam sploh drugih tort, ker za tega sem vedno 100% da bo ratal in da bo izginu u trenu oka.. (če ne bo že prej v moja usta) Še pecivo naredim tako, da vlijem maso v cel pekač. Je ravno prav mase za 30*40.

    OdgovoriIzbriši