CAT POWER

sreda, 23. januar 2013

Danes je na glasbenem sporedu zelo znana (mogoče je nekateri še ne poznate) ameriška glasbenica Chan Marshall ali kot bolje poznana Cat Power. Chan Marshall ni le glasbenica, občasno je tudi igralka in model. Uvrščamo jo med Indie rock, alternativni rock, folk rock in blues rock.
Chan je  leta 1992 začela svojo glasbeno pot s selitvijo v New York, kjer se je prvič srečala z jazzom in eksperimentalno glasbo. To jo je zelo navdušilo, in kmalu zatem, leta 1994, je posnela svoj prvi album z naslovom Dear Sir, leta 1996 pa še album Myra Lee. Naredila je tudi odlično priredbo Bob Dylana: The House Of The Rising Sun za katero se ji je Dylan osebno zahvalil z lastoročnim podpisom. Cat Power je do danes posnela 9 albumov. Zadnji album je izšel lani 3. septembra z naslovom Sun (odličen, malo drugačen album kakršnega nismo vajeni). Cat Power je sodelovala z odličnimi glasbeniki kot so Eddie Vedder, Dave Grohl, Warren Ellis in še mnogo drugi.  Njeno glasbo lahko srečamo v mnogih znanih filmih kot so Juno, My Blueberry Nights, 17 again, Jackpot, ...(link: http://www.imdb.com/name/nm1306217/).
Chan je leta 2006 postala prva ženska solo pevka, ki je dobila nagrado Shortlist Music Prize. 

Cat Power je z vrhunskim vokalom in občutkom za glasbo na vrhu moje glasbene lestvice, zato upam, da je/bo tudi tebi všeč :)
Prisluhnite spodnjim posnetkom in kliknite na  povezave :) Pa ne pozabit na komentar :)
Mejte se.

Objavi Komentar
Objavite komentar