MOJA PALEO IZKUŠNJA 2.TEDEN

četrtek, 17. januar 2013
»Don't eat anything your great-grandmother wouldn't recognize as food. MichaelPollan«
Več o paleo dieti: klik!

Drugi teden paleo diete se ni začel najbolj spodbudno. Prejšnji teden sem se počutila dobro, slabost po obrokih je bila vse krajša, v petek zvečer pa mi je postalo spet slabo. Tako zvečer nisem jedla ničesar, vendar se stanje ni izboljšalo.
V soboto zjutraj sem zajtrkovala mandlje, pretlačeno banano in odmrznjeno jagodičevje, saj sem se počutila veliko bolje, pa še zaželela sem si nekaj osvežujočega. Vendar je bila to očitno velika napaka, saj mi je bilo potem slabo ves dan. Tako sem v soboto jedla le juho, ko pa sem si naredila lososa, špinačo in cvetačni pire, pa se je stanje spet poslabšalo. Sprašujem se sicer, če je sploh bila vzrok hrana ali bi mogoče vzroke morala iskati kje drugje.
V nedeljo je bilo že bolje in tako sem lahko nadaljevala z dieto. Kar se tiče izpuščajev pa so tudi izginili, tako da je bil mogoče res kriv kokos.
Ta teden sem drugače spet imela en kolokvij, tako da sem kuhala manj, ampak v večjih količinah. Sem pač večkrat jedla isto.
Pa v teh prvih dveh tednih sem pojedla preveč svežega sadja, predvsem banan, kar pa ni primerno za tiste, ki imajo (imamo) želodčne težave. Jih moram malo zreducirati iz svojega jedilnika, ker me je zdaj nekajkrat bolel želodec. Tako si bom raje naredila kakšno jabolčno čežano oziroma si pokuhala tudi ostalo sadje. Se mi pa zdi, da nimam več tako velikih želja po sladkorju.
3 komentarji on "MOJA PALEO IZKUŠNJA 2.TEDEN"
  1. Paleoliziram kakšnih 10 dni...; precej strogo se držim tega režima...sem pa po telesu (najsprej stegnih, nartu, sedaj pa po hrbtu) dobila izpuščaje. Prvo sem menila, da od depilacije (sicer čudno, ker to delam že desetletja), potem pa...ko sem dobila na nartu in hrbtu pa dvomi... Izpuščaj pa je rdeč, precej boleč, veličine okrog pol centimetra na sredini kot da je gnojna bulica. Na stegnih sem si jih popraskala (sem menila da je zaraščena kocina) pa kar fajn boli oz. se zelo slabo celi... Kakšna ideja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po zgolj desetih dnevih dvomim, da je od spremenjene prehrane. Sicer pa, če mislite, da je od hrane bi jaz razmišljala v tej smeri: kaj sedaj jem v večji količini kot sem prej? Nato pa bi to hrano za nekaj dni izločila iz prehrane, da bi videla, če se kaj spremeni.

      Izbriši
  2. Hvala. Paleoliziram naprej. Nekaj lepotičnih pikic me pa ja ne bo odvrnilo od ideje, da zmorem. Zmoreva. Sicer pa - prvič v življenju "nadziram" vnos hrane v telo. Ne zaradi kilogramov (mojih) ampak zaradi zdravja mojega dragega. Sem skoraj angel. :-)

    OdgovoriIzbriši