ZGODBA O IDEJI

četrtek, 20. september 2018
Danes želim med vas podeliti prav posebno zgodbo. Pred dnevi me je Miha razveselil s knjigo iz vrtca. Ko mi jo je predal, je rekel, naj jo dobro preberem, saj je res »velika«. Knjigo sem prebrala in naj vam povem, da je to ena tistih knjig, ki se te dotakne v srce. Preprosta knjiga za »otroke«, kratka, s čudovitimi ilustracijami in tako velikim sporočilom, ki bi ga po mojem mnenju moral slišati in prebrati vsak izmed nas. Večkrat.
Pridobljeno: https://www.cangura.com/kaj-storis-z-idejo

» Nekega dne sem imel idejo. »Od kod je prišla? Zakaj je tu?« Spraševal sem se: »Kaj storiš z idejo?« Sprva ji nisem namenjal veliko pozornosti. Zdela se je čudna in nebogljena. Nisem vedel, kaj naj z njo. Zato nisem želel misliti nanjo. Obnašal sem se, kot da ne pripada meni. Vendar mi je sledila. Skrbelo me je, kaj si bodo mislil drugi. Kaj bodo rekli o moji ideji? ... « 

Tako se začne knjiga Zgodba o ideji avtorja Kobija Yamada. Z majhno idejo, ki jo deček sprva sramežljivo čuva v sebi, jo neguje in hrani, da raste in raste… Kaj se zgodi z idejo, ko zraste tako zelo, da jo želiš poslati v svet (in kaj se zgodi, ko jo deliš z drugimi), pa si preberite v knjigi, ki jo že najdete na naših policah, kjer vas bodo poleg navdihujoče zgodbe navdušile še ilustracije ilustratorke Mae Besom. In ko jo boste enkrat prebrali, jo preberite še kdaj, da vam da zagon za uresničitev lastnih idej.
Skrbite za svoje ideje in jih hranite z dobro hrano, naj rastejo. 





* Ta objava ni sponzorirana.
Objavi Komentar
Objavite komentar