BUČKINE TORTILJE // BUČKIN PLOŠČATI KRUH S PARMEZANOM

ponedeljek, 17. september 2018
Ko sem pred časom iskala recept za tortilje iz bučk, sem na blogu Low carb maven naletela na recept za tortilje iz bučk, parmezana in mandljeve moke. Recept sem nekoliko prilagodila in namesto mandljeve moke uporabila kar brezglutensko moko. Nad rezultatom sem bila navdušena, saj so bučkine tortilje res okusne, poleg tega pa se ne lomijo in se jih da prepogniti. Recept je vsestransko uporaben, sama sem ga uporabila za več različnih namenov, tudi za pripravo pice. Odličen je tudi kot samostojna jed (meni najljubša varianta:)), zraven pa se super priležejo tudi različne omake (salsa, guacamole, kisla smetana ipd.).


Za pekač velikosti cm x cm potrebujemo:

- 650 g bučk
- 2 jajci
- 150 g brezglutenske moke (ali navadne moke)
- 30 g parmezana
- ščepec soli, poper, začimbe 

Postopek priprave:
1. Bučke operemo in jih  naribamo. Naribane bučke damo v cedilo, dobro jih nasolimo in jih pustimo stati pol ure do eno uro, da spustijo tekočino.
2. Nato bučke karseda dobro ožamemo.
3. Pečico vključimo na 200 stopinj Celzija. Pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.
4. Jajca razžvekljamo in jim dodamo ožete naribane bučke. Primešamo še parmezan in moko. Po želji lahko dodamo še poper in začimbe (npr. origano / drobnjak / baziliko / ipd.). Sama mase ponavadi dodatno ne solim, saj je že parmezan dovolj slan, če že, dodam ščepec soli. 
5. Maso z žlico namažemo na peki papir. Če želimo iz mase narediti tortilje ali testo za pico, maso namažemo v okroglo obliko karseda na tanko (v tem primeru bomo morda potrebovali več pekačev). Če želimo iz mase narediti bučkin ploščati kruh, maso razmažemo po celotnem pekaču (lahko tudi bolj na debelo).
6. Pekač postavimo v pečico in pečemo 20 - 25 minut oziroma do zlato rumene barve.


Naj vam tekne,
Objavi Komentar
Objavite komentar