KONEC POLETJA & NOVI ZAČETKI

ponedeljek, 3. september 2018
September je čas za nove začetke. Ko se iz počasnega in sproščenega poletnega tempa vrnemo v vsakodnevno rutino. Upamo, da je del vaše rutine tudi branje Retrospektive, ki se prav tako vrača s počitnikovanja. Z novimi idejami in objavami. Ker se nam je v poletnem času nabralo nekaj sezonskih objav, bo septembra na blogu pestro - z dvema objavama na teden - ob ponedeljkih in ob četrtkih.


Tako poletnega premora nismo izkoristili le za počivanje, ampak tudi za pripravo novih vsebin in funkcionalnosti bloga. Glavno spremembo boste opazili pri receptih, ki sedaj vsebujejo avtomatski pretvornik količin. Sedaj boste lahko količine sestavin prilagajali glede na velikost vašega pekača, obroča za torte ali število porcij. Super, kajne?

Kako pretvornik deluje, lahko preizkusite na spodnjem receptu za palačinke:)

Za palačink potrebujemo:
- 250 g moke
- 3 jajca
- 0,5 l mleka
- 1 vrečka vanilijevega sladkora
- ščepec soli

V okvirček napišete želeno količino in pretvornik vam avtomatično pretvori količine sestavin.  Če želite ponastaviti količine v prvotno stanje (tako, kot smo količine zapisali mi), le osvežite stran. Pretvornik količin je še posebej priročen, ko želimo pretvoriti količine za okrogle obroče za torte in za pravokotne pekače, ko se računanje nekoliko zakomplicira:).


Odprti smo tudi za vaše predloge, česa si želite na našem blogu, lahko v komentarjih ali pa na mail (retrospektiva.blog(at)gmail.com).

Se beremo že ta četrtek,

Objavi Komentar
Objavite komentar