PRIPOROČAMO: SHOW ME A HERO

četrtek, 15. oktober 2015

Jesen je čas, ko se počitniško vzdušje z dolgimi, sončnimi dnevi, spremeni v študijsko vzdušje z oblaki, meglo in dežjem. Čeprav imamo raje prvo, nam tudi bolj zaspano vreme prija, saj se stvari ne odvijajo tako noro hitro in se življenje vrne na stare tire in se umiri. V tem času se, poleg dobrega čajčka ter mandarin, prileže tudi ogled kakšnega kvalitetnega filma ali serije. Prejšnji teden smo si ogledali letošnjo HBO mini serijo Show me a Hero, ki nas je navdušila in jo toplo priporočamo tudi vam.

Serija Show me a Hero je bila posneta po knjigi Lise Belkin, ki je izšla leta 1999. Zgodba se odvija v ameriškem mestu Yonkers med leti 1987 in 1994. Glavna oseba v seriji je Nick Wasicsko (Oscar Isaac), pravnik, nekdanji policist, kateremu uspe pri rosnih 28 letih zmagati na volitvah za župana mesta. Obdobje njegovega županjevanja pa ni bilo lahko, saj je bilo prepleteno z nenehnimi protesti zaradi gradnje stanovanj za socialno šibkejše, predvsem temnopolte prebivalce in zato se je močno čutil rasizem. V seriji se prepleta več življenjskih zgodb - tako lahko dobimo dober vpogled v življenje politikov, pa tudi prebivalcev mesta - belcev, ki protestirajo proti gradnji stanovanj in temnopoltih prebivalcev, za katere se stanovanja gradijo.

Zgodba, igralci in kamera so odlični, kar je verjetno pripomoglo k temu, da ima serija na IMDb oceno 8,3. Tudi sam koncept »mini serije« nam je izredno všeč, saj zgodba ni razvlečena, bistvo je povedano na kratek in jedrnat način, tako da je vsaka epizoda res kvalitetna. Upamo na še več takih.

Želimo vam prijeten ogled.

Objavi Komentar
Objavite komentar