POROKA 2015: POROČNA VABILA

četrtek, 2. april 2015
Kot smo obljubili v objavi Poroka 2015, danes z vami delimo prvi poročni diy projekt, ki smo se ga lotili dobre tri mesece pred poroko: izdelavo poročnih vabil. Špela je želela v poročno vabilo vključiti doyle čipko, ki je trenutno zelo priljubljena med poročnimi vabili. Idejo za vabila smo našli na blogu Ustvarjalnica Jaal, izdelavo pa smo potem nekoliko poenostavili in jo prilagodili.


Za 12 vabil potrebujemo*:
- 3 m dolg trak kremne barve (širine 15 mm), cena 0, 66 eur (Rayher)
- kvadratne vizitke bež barve, cena / kos 0, 45 eur (Rayher)
- kvadratne kuverte 140 x 140 mm, cena / kos 0,45 eur (Rayher)
- samolepilni biserni kristali, cena prb.3 eur (Müller)
- papirnata čipka (set 24), cena 2 eur (Rayher)
- biserni papir, 6 kosov, cena / kos prb. 0,45 eur (Mladinska knjiga)
- škarje
- belo lepilo
nalepke za fotografije ali obojestranski selotejp
obojestranski ozki selotejp (3 mm) 3 eur (Rayher)

Cena posameznega vabila je znašala približno 1,5 eur, za izdelavo 12 vabil pa smo Špela, jaz in Alen potrebovali dobri dve uri.


Preden smo se lotili izdelovanja vabil, smo v Photoshopu oblikovali napis za prvo stran vabila, kjer smo uporabili pisavi Clicker Script in Vidaloka, za besedilo na notranji strani vabila pa smo uporabili pisavi Always In My Heart in Bariol.


Besedilo in napis smo natisnili na biserni papir. Natisnjen biserni papir smo potem izrezali v velikosti vizitke. Na prvo stran vabila smo nato z belim lepilom nalepili doyle čipko, kar je bilo najtežje, saj se ti je, v primeru, da si dal na čipko preveč lepila, čipka razmočila. Belo lepilo smo zato v majhni količini nanesli na sredino čipke in ob zunanjem robu čipke. Čipko smo po robovih papirja prepognili.  Nato smo na biserni papir nalepili darilni trak, ki smo ga pred tem posebej oblikovali.


Trak smo z obojestranskim ozkim selotejpom nalepili na biserni papir s čipko, dodali smo še biserne nalepke in papir prilepili na prvo stran vizitke. Na notranjo stran vizitke smo s selotejpom za fotografije pritrdili še natisnjeno vabilo in vizitko vložili v kuverto. 


* Ta objava ni sponzorirana. Na žalost:)
Objavi Komentar
Objavite komentar