PRAZNIČNI DIY: VOŠČILNICE

ponedeljek, 22. december 2014
Praznični dnevi so spet tu. Kar ne morem verjeti, da je leto že naokoli in da je ponovno čas za pošiljanje voščil, izdelavo DIY darilc, peko piškotov in kar je še takih prijetnih veselo-decembrskih opravil.

Tudi letos bomo z vami delili naše DIY predloge, kako na preprost in ugoden način obdarovati najbližje, pa tudi kakšen sladek recept za praznično peko. Tako kot lani smo se lotili izdelave voščilnic, izdelali pa smo tudi nekoliko drugačen adventni venček, na katerem lahko razobesimo prejete voščilnice.  Vse to v naslednjih dneh;).


Lani sem voščilnice izdelovala pozno, zato sem se letos že zgodaj lotila iskanja idej za voščilnice in nakupa potrebnega materiala. Potem pa ni bilo časa, da bi voščilnice dejansko izdelala, tako da bodo tudi letos pozno odposlane:).

Idejo za izgled voščilnic sem dobila na blogu Lucy's cards, ki pa sem ga potem nekoliko preoblikovala. Smrekico sem narisala sama, potem pa sem jo skenirala, da mi je ni bilo potrebno vsakič znova risati. Smrekice sem potem natisnila in jih obrobila s črnim flomastrom, da je bilo videti, kot da je narisana na roko. Tako sem prihranila veliko časa in truda. Največ časa mi je pri izdelavi vzalo rezanje papirja in obrobljanje smrekic s flomastrom.

Predlogo delim tudi z vami, da jo boste lahko natisnili:
narisana smrekica z napisom
štiri smrekice na enem listu


Potrebujemo:

- zelen biserni papir, 240 g/m2 (cena za A4 0,65 eur v Rayher)
- bel biserni papir,  (cena za A4 okoli 0,45 eur v Mladinski knjigi)
- samolepilne perle (cena za 80 kosov je 2,79 eur v Müllerju)
- črn flomaster
- ravnilo
- olfa nož / škarje
- obojestranski selotejp / lepilni trak za fotografije

Zelen biserni papir prerežemo na dva dela, da dobimo podlago za dve voščilnici. Sama uporabljam pri rezanju tršega papirja vedno olfa nož in ravnilo, predvsem zato, ker papirja s škarjami nikoli ne morem razrezati tako natančno in naravnost.  
Predlogo natisnemo in izrežemo. Smrekico obrobimo s črnim flomastrom ter z obojestranskim selotejpom prilepimo na podlago, ki jo prepognemo na pol. Na smrekico prilepimo perle različnih barv in voščilnica je izdelana.


Če nimate idej, kaj v voščilnice napisati, pokukajte sem (klik!). Vabimo vas, da misli, ki ste jih oziroma jih še boste pisali v voščilnice, delite z nami v komentarjih.
1 komentar on "PRAZNIČNI DIY: VOŠČILNICE "