PRAZNIČNI DIY: PIŠKOTI V KOZARCU & DARILNIH VREČKAH

torek, 30. december 2014
Domači piškoti v kozarcu so verjetno eden najbolj priljubljenih DIY božičnih projektov zadnjih nekaj let. Verjetno zato, ker piškote za praznike tako ali tako pečemo, izdelava je relativno enostavna in cenovno ugodna, bližnje pa radi obdarimo z nečem, kar smo sami ustvarili.  


Najprej se lotimo peke piškotov. 125 g masla penasto stepemo s 125 g sladkorja v prahu in dodamo eno jajce ter žličko vanilijevega ekstrakta in ponovno stepemo. Nato v to mešanico postopoma presejemo 250 g bele moke in dobro zmešamo. Dobljeno testo, zavito v prozorno folijo, naj vsaj pol ure počiva v hladilniku (lahko tudi v zamrzovalniku), nato pa ga razvaljamo približno 4 mm na debelo, z modelčki izrežemo testo ter ga tečemo 9 minut na 180°C oz. toliko časa, da so piškoti še beli in ne porjavijo. 



Piškote nato lično zapakiramo. Sama sem jih zapakirala v celofan darilne vrečke in v kozarce za vlaganje, ki sem jih kupila prav v ta namen in so nekoliko lepši od navadnih kozarcev za vlaganje.


Piškote položimo v vrečko (cena za celofan vrečke je 0,99 eur v Müllerju) in zavežemo z okrasnim trakom (cena rdečega traku na fotografiji je 2,79 eur v trgovini Rayher). S srebrno vrvico (cena 20 m vrvice je 2,79 eur v trgovini Rayher), na vrečko navežemo še modelček za piškote (cena za 8 modelčkov je 2,99 eur v Mercatorju), lahko pa dodamo tudi recept, da bo obdarovani piškotke lahko naslednjič spekel sam:).


Namesto vrečk lahko uporabimo tudi kozarce za vlaganje (jaz sem v Müllerju kupila kozarce Bormioli rocco za ceno 2, 99 eur za kos), ki morda niso tako cenovno ugodni kot vrečke, je pa to še vedno poceni darilo. Kozarec zapremo s pokrovčkom in okoli zavežemo okrasni trak, lahko pa dodamo še dekorativne kartice, kamor se lahko podpišemo, morda napišemo kakšno lepo voščilo ali pa recept za piškote.
Objavi Komentar
Objavite komentar