PRAZNIČNI DIY: ADVENTNI VENČEK ZA VOŠČILNICE

sreda, 24. december 2014
Ali se tudi vam dogaja, da med prazniki prejmete kup lepih voščilnic, pa ne veste kam z njimi? Ali pa imate morda določeno mesto, kamor prejete voščilnice postavite?

Na blogu Craftiness is not optional sem naletela na zanimiv DIY projekt, ki ima dve funkciji - nadomesti tradicionalni adventni venček, hkrati pa je držalo za voščilniceVse kar potrebujemo, je žičnati obešalnik, ki se ga ponavadi dobi v čistilnici, ki ga razdremo in oblikujemo v obroč, lesene ščipalke, ki  jih lahko presprejamo v želeno barvo, lesene perle, ki jih nanizamo na obroč in okrasni trak.


Potrebujemo:

- žičnati obešalnik, ki se ga ponavadi dobi v čistilnici (ali prb. 1 m dolgo žico)
- 50 lesenih ščipalk (cena za 25 ščipalk je 1,69 eur v trgovini Rayher)
- sprej poljubne barve (cena spreja je prb. 7 eur)
- lesene perle (cena 60 perl je 2 eur v Rayher)
- poljuben okrasni trak

Kovinski obešalnik razdremo in ga oblikujemo v obroč (kot tukaj). Lesene ščipalke pripnemo na rob kartonske škatle, jih presprejamo in pustimo, da se barva posuši.  


Na obroč nanizamo okoli 50 lesenih perl. Zatem začnemo na obroč pripenjati ščipalke v poljubnem vzorcu, npr. perla, ščipalka, perla.... (kot na fotografijah). Ščipalke pritrdimo tako, da se vdolbina na sredini ščipalke lepo vsede na obroč in da je del ščipalke, ki ga uporabljamo za pritrjevanje, na zunanji strani obroča (tako, da bomo lahko na zunanji del pripenjali voščilnice). 

Nato odrežemo odvečno žico in konca zalepimo skupaj (jaz sem uporabila kar washi tape). Z okrasnim trakom naredimo zanko za obešanje (kot tukaj), potem pa še pentljo, ki jo pritrdimo na zanko.

Objavi Komentar
Objavite komentar