DIY PROJEKT: ZAVIJANJE DARIL

ponedeljek, 26. maj 2014

Podarjate za rojstne dneve in ostale praznike darila ali kar denar in darilne bone? Jaz sem bolj za darila, saj sem jih tudi sama bolj vesela. Je pa res, da perfektnega darila ni enostavno najti in da ti iskanje darila, če nimaš idej, vzame več časa. Poleg tega pa z darilnim bonom, še posebej če osebe ne poznaš tako zelo dobro, nikoli ne zgrešiš.

No, če darilo že kupim, pa ga potem najraje nesem aranžirat ali pa ga preprosto dam v darilno vrečko. Ker darilne vrečke niso tako zanimive, cene aranžiranja pa so (pre)visoke, sem se odločila, da se sama naučim zavijati darila. Nekaj preprostih idej za zavijanje daril in nasvetov danes delim z vami, tudi v video posnetkih, ki so bolj nazorni kot fotografije:).



Pri zavijanju darila v darilni papir ste lahko izvirni in darilo zavijete na poseben način ter ga tako popestrite. 



Pri zavijanju je najpomembnejši prvi korak, to je, da odrežete ravno prav velik ovojni papir: ovojni papir naj sega malo čez polovico stranskih robov, saj boste tako darilo najlažje zavili. Če je le mogoče uporabite obojestranski selotejp, saj zavito darilo lepše izgleda.
Če darilo ni pravilnih oblik, ga položite v škatlo, ki jo najdete doma - lahko tudi v škatlo kakšnega drugega izdelka (bo odpiranje darila za slavljenca še bolj zanimivo in zabavno:)). Če zavijate knjigo, pa jo najprej zavijte v nekaj, mogoče kar v folijo, saj sicer ostri robovi knjige potrgajo ovojni papir.

Ko darilo enkrat zavijete, imate nešteto možnosti, kako ga popestriti.



Za zavijanje in dekoracijo darila poleg ovojnega papirja ni potrebno kupiti skoraj ničesar drugega: malo pobrskajte po stanovanju, mogoče najdete kakšen košček blaga, ki ga lahko uporabite kot darilni trak. Jaz na primer shranim darilne trakove, s katerimi so bila zavita darila, ki sem jih sama prejela in jih potem ponovno uporabim. 


Poleg tega namesto darilnega traku pogosto uporabim vrvico, kamor nanizam perle, vanje pa zataknem barvno perje. Sama sem kupila vrečko barvnega perja v Prometeju (cena je okoli 1 eur), ko sem izdelovala lovilec sanj, in ker ga porabiš zelo malo, imaš eno vrečko lahko za več let. Sicer pa lahko, preden se odpravite k slavljencu, na vrtu naberete rožice in namesto barvnega perja v perle zataknete cvetje. 

 
Če imate otroke, lahko vaši otroci narišejo risbico, ki jo potem nalepite na darilo. Dodate lahko še darilni trak in tako zavito darilo bo nedvomno prisrčno in unikatno.


Če se vam zgodi, da poleg darilnega papirja nimate ničesar, s čemer bi lahko popestrili darilo, lahko sami izdelate pentljo. Izdelava pentlje vam bo vzela le nekaj minutk časa in praktično nič denarja, saj lahko uporabite ostanke od darilnega papirja, s katerim ste zavili darilo.


Pa uspešno zavijanje daril!;)
Objavi Komentar
Objavite komentar