DEAD SARA

sreda, 22. maj 2013

Kar nekaj glasbenih objav je že mimo, zato sem se odločil, da bo današnja objava oziroma današnja predstavitev iz liste mojih najljubših glasbenikov. Če kdo redno spremlja tovrstne objave, je opazil, da skoraj vedno predstavim glasbenika ob izidu njegove najnovejše plošče. Ker v zadnjem času nisem našel nobenega, ki bi izstopal, sem se odločil, da v takih ("kriznih") trenutkih potegnem iz predala svojo listo najljubših glasbenikov in vam te tudi predstavim. 

Torej danes za vas: DEAD SARA:)


Če resnično pogrešate devetdeseta leta ali ste še vedno ljubitelji te glasbe, vas lahko bend kot je Dead Sara popelje nazaj, nazaj v čas dobrega rocka, grunga, hip hopa, (in še nazaj) v čas bluesa, countryja. To so tudi zvrsti, ob katerih so člani zasedbe odraščali, posledično pa so imele velik vpliv na glasbo, ki jo danes ustvarjajo in jo z užitkom preigravajo. 
LosAngeles-ki bend Dead Sara šteje 4 člane, to so: Emily Aramstrong (vokal, kitara), Sean Friday (bobni, back vokal), Siouxsie Medley (kitara, back vokal) in Chris Null (bass, kitara, back vokal). 
Začetki benda segajo v leto 2002, ko sta se spoznali Emiliy in Siouxsie in postali prijateljici, skupaj sta začeli preigravali pesmi ter jih nekaj tudi napisali. Vedno sta imeli željo, da bi ustvarili bend po njunem okusu  (Emiliy je imela v preteklosti že več bendov, ki pa niso bili ravno tisto, kar je pričakovala in želela) in sta tudi ga. Najprej v drugačni sestavi kot je danes, leta 2006 pa je dobil končno podobo s Seanom in Chrisom (prej sta igrala pri Skrillexu). Dead Sara je pridno vadil in na skrivaj  ustvarjal pesmi v svojih prostorih. Leta 2008 pa so izdali svoj prvi EP z naslovom The Airport Sessions, na katerem je 6 skladb. 

Bili so dovolj glasni, da jih mediji (leta 2011) niso mogli spregledati med njihovim koncentiranjem in njihovi turneji z Bush  in s tem se je njihova prepoznavnost povečala. Kmalu (aprila 2012) so izdali svoj prvi album z naslovom Dead Sara, na katerem je 11 zares odličnih rock pesmi. S prvo ploščo pa je za njih izvedel ves svet in tako so bili na turnejah z The Offspring, Neon Trees, povabljeni so bili v številne televizijske in radijske oddaje, letos pa so bili celo predskupina bendu Muse na njihovi turneji. 
Dave Grohl (bivši član skupine Nirvana in član skupine Foo Fighthers) je enkrat omenil, da bi morali biti Dead Sara naslednji največji rock bend na svetu. Pod to izjavo se podpišem tudi sam in upam, da bomo o njih še veliko slišali (predvsem dobre glasbe):) 

Celoten album si lahko poslušate na: http://www.youtube.com/watch?v=zQOEmST63Rc

Kliknite na spodnje povezave in uživajte:)

Uradna stran: http://www.deadsara.com/
MySpace: http://www.myspace.com/deadsara
YouTube: http://www.youtube.com/user/DeadSaraTheBand
SoundCloud: https://soundcloud.com/deadsara
Twitter: https://twitter.com/deadsara
Facebook: https://www.facebook.com/deadsara


Objavi Komentar
Objavite komentar