ZABAVA: MIZA SLAŠČIC

torek, 21. maj 2013

Mize slaščic (dessert table) ne vidiš ravno pogosto na slovenskih zabavah. Mi peciva in piškote zložimo na krožnike in jih postavimo kar na mizo, zraven ostale hrane. Torta je ponavadi skorajda do konca zabave v hladilniku, prinese se jo šele, ko se jo postreže in takrat se slavljenec ponavadi tudi fotografira ob njej.

Miza slaščic pa je (kot že ime pove) prostor, ki je namenjen le sladicam. Ameriške mize slaščic so ponavadi polne bombonov, čokoladic, na njej pa se znajdejo še kakšni cupcakes, mafini ali macroni in seveda torta. Ameriške zabave so ponavadi tematsko obarvane, kar se izraža tudi na mizi s slaščicami, tako da je vedno lepo dekorirana in te kar vabi k sebi:).


No, meni je na zabavah, seveda poleg dobre hrane in družbe, všeč tudi, da je prostor lepo zdekoriran.  Je pa tudi res, da ti dekoracija vzame kar nekaj časa, poleg tega zna biti to tudi velik strošek. Samo za primer, 12 balonov, napolnjenih s helijem stane nekaj več kot 40 evrov, šopek rož iz cvetličarne pa vedno več kot 15 eur. 


Moj cilj je bil, kot ponavadi, porabiti čimmanj denarja. Tako sem nekaj evrov dala za okrasni papir, iz katerega sem naredila papirnate okraske in banner, šopek rož sem nabrala kar sama na bližnjem travniku, za prt sem uporabila kos blaga, ki je neuporabljen že več let ležal v omari, kozarce sem okrasila z limeto, pa naredila sem diy glitter sticks (palčke z bleščicami). 


Pecivo in piškote smo spekli sami (recepti bodo kmalu tudi na RetroSpektivi), torto pa je spekla Špela. Pa se mi zdi fajn, da se torto takole pokaže že prej, še posebej, če je tako lepa kot tale:)



Enostavno, hitro in poceni. Vam je všeč?:)
3 komentarji on "ZABAVA: MIZA SLAŠČIC"
  1. Ja, ampak ameriške slaščice so drugačne kot slovenske. Ameriške torte so narejene iz trdega biskvita in maslene kreme, ki je narejena iz hidrogenirane maščobe in sladkorja. Za posebej tople dneve uporabljajo maščobo posebne znamke, da zdrži visoke temperature.
    Torte so v našem okolju največkrat narejene iz smetanove (mlečne) kreme, ki so hitro pokvarljive in spremenijo strukturo (krema se topi), če niso na hladnem. Tudi okusnejše so, če se postrežejo ohlajene. Zato naj torta kar ostane še naprej v hladilniku;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ker so "naše" torte okusnejše kot te, ki ste jih opisali, se jim z lahkim srcem odpovemo:) Torto smo, tako kot vedno, imeli v hladilniku do fotografiranja in postrežbe.

    Hvala za strokovno pojasnilo;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Saj je boljše, da ni takih miz. Jaz bi kar samo pri njih stala :-)

    OdgovoriIzbriši