RAFAELO KROGLICE BREZ GLUTENA

ponedeljek, 23. marec 2020
Rafaelo kroglice so ena izmed mojih najljubših sladic. Tako nežne, slastne in zapeljive, da se jim ne moreš upreti :). Perfektna kombinacija bele čokolade in kokosa, ki nastopa v treh oblikah - v obliki kokosovega mleka, kokosovega olja in kokosove moke. Takšne rafaelo kroglice so brez glutena, poleg tega pa imajo nizko vsebnost mlečnih izdelkov (mleko se nahaja le v beli čokoladi). Če želimo sladico, ki je popolnoma brez mlečnih izdelkov, uporabimo vegansko belo čokolado, če z mlečnimi izdelki nimamo težav, pa lahko namesto kokosovega mleka uporabimo smetano za stepanje, namesto kokosovega olja pa maslo.  Poleg tega, da so rafaelo kroglice božanskega okusa, je priprava hitra in enostavna - če imate vse sestavine doma, priporočam, da se kar lotite priprave in čez eno uro boste že lahko uživali v rafaelo kroglicah :).  



Za približno rafaelo kroglic potrebujemo:
- 100 g bele čokolade (jaz uporabljam čokolado Callebaut*)
- 30 ml kokosovega mleka (lahko tudi smetane za stepanje)
- 10 g kokosovega olja (lahko tudi masla)
- 20 g kokosove moke
- kokosova moka za posip


Postopek priprave:
1. V posodo zlijemo kokosovo mleko in belo čokolado. Posodo postavimo v mikrovalovno pečico. Mikrovalovno pečico vključimo za 15 sekund, jo ugasnemo, premešamo in postopek v 15 sekundnih intervalih ponavljamo toliko časa, dokler se čokolada ne raztopi. Če mikrovalovne pečice nimate, lahko posodo postavite tudi na štedilnik in kokosovo mleko s čokolado na zmernem ognju segrevate tako dolgo, da se čokolada popolnoma raztopi.
2. Kokosovemu mleku in čokoladi dodamo kokosovo olje in kokosovo moko in maso dobro premešamo.
3. Posodo postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, da se masa dodobra ohladi, da je primerna za oblikovanje kroglic.
4. V ločeno posodo stresemo kokosovo moko, ki jo bomo uporabili za posip. S čajno žličko zajemamo kokosovo maso in jo oblikujemo v kroglice. Nato kroglice povaljamo v kokosovi moki. 
Opomba: Če postane masa preveč mehka in se kroglic ne da več lepo oblikovati, jo ponovno postavimo v hladilnik. Če se slučajno zgodi, da je masa kljub temu, da je hladna, preveč mehka, vmešamo vanjo še kokosove moke.
5. Kokosove kroglice do postrežbe hranimo v hladilniku.  


Prijetno sladkanje,




* Ta objava ni sponzorirana.
Objavi Komentar
Objavite komentar