DIY PROJEKT: KVAČKANI UHANI

ponedeljek, 16. julij 2018

Obožujem poletje v vseh njegovih odtenkih in vsa tista barvna oblačila, ki jih bom počasi potegnila iz zadnjega dela omare. Sama sem velika ljubiteljica uhanov in med spoznavanjem s kvačkami sem naletela na kar nekaj idej za kvačkane uhane. Od takrat sem jih naredila že ogromno, z vami pa bom delila navodila za izdelavo mojih najljubših, ki jih imam že skoraj v vsaki barvi. Same izdelave se lahko loti vsak začetnik, saj je zelo preprosta in zahteva samo nekaj osnovnih prijemov kvačk. Za pomoč ti v povezavi prilagam video s pomočjo katerga sem tudi sama izdelala prvi par.


Za izdelavo kvačkanih uhanov potrebujemo:
  • Prejico za kvačkanje (barva in debelina po želji)
  • Kvačka velikosti 2mm (za debelejšo/tanjšo prejo se velikost prilagodi).
  • Škarje
  • Igla z velikim ušesom
  • Osnova za viseče uhane

 Navodila za izdelavo:
  1. krog: izdelaj magic ring in vanj nasnuj 12 single crochet (v nadaljevanju SC). Z vrvico zategni krog in krog med sabo poveži z slip stich-om (v nadaljevanju SS) v drugo verigo  
  2. krog: nasnuj 2 verigi, ki predstavljata double crochet (v nadaljevanju DC) in nato še eno verigo, ter se premakni v naslednji prostor. V vsakem prostoru izdelaj 1 DC ter To ponavljaj do konca kroga (12x) in nato poveži krog z SS. 
  3. krog: z SS se premakni v prvi prazen prostor in naredi 2 verigi (prvi DC) in nato še dva double crochet-ja (v nadaljevanju DC) tako, da imaš v tem prostoru 3 DC. Dodaj dve verigi in se pomakni v naslednji prazen prostor. To ponavljaj do konca kroga (12x) in nato poveži krog z SS.  
  4. krog: z SS se pomakni v prvi prazen prostor, naredi en SC, nanj dodaj 3 verige in se pomakni v naslednji prostor. To ponovi še dvakrat tako, da imaš na koncu 3 loke z tremi verigami. V nadaljevanju ponovi postopek 3x, le da tokrat nasnuješ 5 verig (se pravi 3 loki po 5 verig). Nasnuj 3 verige in se pomakni v naslednji prostor, v katerega nasnuj 3 half double crochet (v nadaljevanju HDC) in nato še 2 DC v istem prostoru. Na zadnji DC nasnuj 3 verige in se pomakni v naslednji prostor, ki bo zrcalna slika prejšnjega. Izdelaj 2 DC, nato 3 HDC in na zadnji HDC nasnuj 3 verige ter se pomakni v naslednji prostor. Tu začni z SC in nanj nasnuj 5 verig. To ponovi 3x,dokler na prideš do prve trojne verige, ki si jo izdelala na začetku tretjega kroga. Krog zaključi z SS v prvem SC prve trojne verige.
Tako je tvoj uhan končan, sedaj le še všiješ odvečne vrvice in nanj nastaviš osnovo za viseče uhane. Sama jih pred nošenjem še polikam in jih s tem poravnam.

Upam, da ti je uspelo in si s končnim izdelkom zadovoljna. V primeru, da ti kvačkanje ni blizu, so ti pa uhančki vseeno všeč in bi jih nosila mi piši na naš naslov (lahko ti jih izdelam po tvojih željah v različnih barvah in oblikah).

Naj te ne bo sram izstopati in pobarvati svojega obraza z novimi uhani.





Objavi Komentar
Objavite komentar