FESTIVAL LENT 2017

ponedeljek, 26. junij 2017
Poletje, 30 stopinj, v zraku je čutiti brezskrbnost, konec študija, kolone za sladoled se večajo in večajo, lokacija Maribor in festival Lent. 

Lent je devetdnevni urbani festival kulture, športa in glasbe, katerega dogajanje je razpršeno skozi ves dan po celotnem središču Maribora. Letos se odvija že petindvajseto leto in je kot ponavadi posut s privlačnim in pestrim programom.
Priznati moram, da mi je kot nekajletnemu obiskovalcu Lenta, vedno bolj pri srcu Artkamp, ki se dogaja v mestnem parku, katerega alternativni ustvarjalci oblečejo v delavnice za otroke pa tudi za starejše. Mestni park dobi tako pridih pristnosti, veselja pa tudi rajanja. V parku je prav tako postavljen večji oder, kjer se predstavljajo glasbene šole, plesne skupine, odvijajo se otroške predstave, zvečer pa ga popestrijo s slovenskimi glasbeniki. 

Zvečer se po navadi prestavimo ob Dravo (na Lent), kjer so postavljeni trije odri (Jurčkov in Večerni oder ter Sodni stolp), ki ponujajo glasbeno vsebino. Dogajanje sicer spominja na obmorska mesta, kjer se sprehajaš mimo stojnic in obilo ponujene hrane.

Letos smo že obiskali Sodni stolp, kjer so že nastopali Avtomobili in skupina Elevators ter Robert Jukič, Večerov oder, kjer so nastopali Zabranjeno Pušenje in S.A.R.S, ter Jurčkov oder, kjer smo poslušali Raiven in Malamor. Na prizoriščih so in bodo nastopila še druga bolj in manj poznana imena, največje pričakovanje letošnjega Lenta pa je sredin koncert Boba Geldofa skupaj z bendom. Lent poleg glasbenih odrov obsega tudi gledališka, plesne, cirkuške odre, poslušamo lahko razne pogovore, stand-up komike in še druge umetniške zvrsti.

Na Lentu je tako vsak dan polno raznih spontanih, zabavnih, ustvarjalnih in glasbenih dogodkov. Ker je nemogoče, da bi na festivalu obiskali vse dogodke, si je zato potrebno vzeti nekaj časa, da si program ogledamo in si ga sestavimo po lastni volji.

Program festivala Lent si lahko ogledate na povezavi: http://www.festival-lent.si/program-lent/
Če pa vas bolj pritegnejo slike, si jih lahko ogledate na facebook strani Art kampa in Lenta






Objavi Komentar
Objavite komentar