LOMO'INSTANT AUTOMAT CAMERA

ponedeljek, 28. november 2016

Od prve objave lomo fotografij na blogu pa vse do danes me lomografija in njena mislenost še vedno navdušujeta in fotografiranje z lomo fotoaparatom je postal del mojega življenja. Začel sem tako, da sem doma v predalu našel star fotoaparat, kupil film, ga uporabil in ne da bi se zavedal, sem v štirih letih posnel kar zajeten kup fotografij. Prvi posnetki so nastali s Smeno 8M, ki še vedno deluje in za svojo starost dela odlične fotografije. Nekaj časa sem uporabljal tudi lomo fotoapart Beirette VSN, dokler ni v mojih rokah pristala Werra, ki me je spremljala dobra tri leta praktično povsod. Moj ruzak je bil njen dom in skupaj sva slikala vse, kar je bilo zanimivega. Na žalost pa se je pred nekaj meseci Werra pokvarila. V preteklih mesecih sem posnel dva zares odlična filma, ki pa sta bila žal prazna oziroma na filmu ni bilo nobene slike. Verjetno se je pokvarila zaklopka. Werra trenutno počiva in iščemo nekoga, ki bi jo znal popraviti (če poznate kakšnega popravljalca, prosim za info v komentar - zelo vam bom hvaležen). Ko jo popravim, obljubim, da se vrne z novimi lomo fotografijami. 

Kmalu po tem, ko sem se začel sam ukvarjati z lomo fotografijo, je tovrstno fotografiranje po letih zatona doživelo ponoven razcvet in ne le, da je svet obudil stare fotografije, celo nadgradil jih je. Verjetno je velik del "krivde" mogoče pripisati skupnosti lomografije, ki izdeluje vse v povezavi z analogno fotografijo (raznovrstne lomo fotoaparate, leče, torbe, filme...). Na spletni strani Lomography tudi sam objavljam fotografije in vabim vas, da si jih ogledate.

Pred kratkim so imeli lomografi na Kickstarterju nov projekt - Lomo Instant Automat in po vseh teh letih ljubiteljskega ukvarjanja z lomografijo se mi je zdel pravi čas, da si privščim nov lomo fotoaparat. Pravzaprav gre za polaroidni fotoaparat in je trenutno med bolj optimiziranimi polaroidnimi fotoaparati.

Skupnost lomografije me je zares presenetila s skrbnimi obvestili o fotoaparatu, preglednimi informacijami in nenazadnje z lepo zapakiranim paketom, ki me je pričakal doma. Kljub temu, da sem naročil fotoparat s tremi lečami, je bilo v škatli še vrsto drugih stvari. Tako sem poleg fotoparata in treh leč (close-up, fish-eye in wide-angle leče) prejel še daljinec za fotografiranje, ki je hkrati tudi pokrovček fotoaprata, pas za fotoaprat, splitzer, s katerim lahko več fotografij združiš v eni fotografiji, dva filtra (oranžnega in zelenega) ter še nekaj drobnarij, kot so primeri fotografij, magnetki, s katerimi lahko pritrdiš fotografije (recimo na hladilnik, stojalca za fotografije...).

Kako je izgledalo, ko sem odprl paket, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Polaroidni fotoaparat sem si želel res dolgo in zdaj ko ga imam, lahko na blogu pričakujete še vrsto lomo fotografij. 




Objavi Komentar
Objavite komentar