GEOMETRIJSKI LONČEK ZA PISALA

ponedeljek, 14. november 2016

Idejo za geometrijske lončke iz kartona sem našla na blogu Sarah M. Dorsey design. Lončki so se mi zdeli čudoviti, vendar pa se mi je zdela izvedba z lepilom in kitom za les preveč zakomplicirana, zato sem izdelavo nekoliko poenostavila. Še vedno je izdelava kar zamudna (izdelava lončka vam bo vzela kakšno uro), vendar pa je lepljenje posameznih koščkov v lonček precej enostavno. Namesto lepila za les namreč uporabimo ozek lepilni trak (jaz sem uporabila kar obojestranskega, ker sem ga imela doma), tako da ni potrebno čakati, da se lepilo posuši. Koraki izdelave so opisani spodaj, za bolj nazorna navodila pa smo pripravili tudi video.


Potrebujemo:
- karton, 600g/m2 (ali debelejši)
- svinčnik
- škarje
- geotrikotnik
- šestilo
- ozek lepilni trak (jaz sem uporabila obojestranskega)
- lak za nohte
- washi tape
- barvni sprej (jaz sem uporabila zlatega in srebrnega)



1. S pomočjo šestila in geotrikotnika na karton narišemo 8 enakostraničnih trikotnikov dolžine 7 cm in 5 kvadratov dolžine 7 cm ter jih izrežemo.
2. Lepilni trak odrežemo v dolžini 7 cm štirikrat in ga prilepimo na vse štiri stranice kvadrata tako, kot je prikazano v videu - pol širine lepilnega traka prilepimo na kvadrat, na drugo polovico pa prilepimo trikotnik. Nadaljujemo z lepljenjem kvadratov in trikotnikov, kot je prikazano v videu. Pri tem pazimo, da lepilni trak natančno nanesemo (da je res na polovici med dvema likoma). Natančnost je bistvenega pomena, če želimo res lep lonček (sicer so robovi preveč vidni, kot se je zgodilo meni, ko sem sestavljala srebrn lonček:)). Notranje robove polepimo z washi tape-om.
3. Če uporabljamo obojestranski lepilni trak, se nam bo na zunanji strani lonček lepil na površino. Da se temu izognemo, ga premažemo z lakom za nohte, lahko že med sestavljanjem lončka (če nas moti), ali pa na koncu, ko je lonček že sestavljen.
4. Če želimo, da lonček ni popolnoma gladek, nanesemo lak za nohte tudi na zunanje površine kartona. Uporabimo lahko kakšen star lak za nohte, ki je že nekoliko bolj gost, saj tako dobimo več reliefa.
5. Lonček prebarvamo s poljubno barvo - najenostavnejša je uporaba barvnega spreja. Pustimo, da se lonček suši kakšen dan, da se barva popolnoma posuši.


Objavi Komentar
Objavite komentar