PALEO OCVRTE BUČKE

ponedeljek, 17. avgust 2015
Ocvrte bučke so okusen prigrizek, kjer namesto moke uporabimo tapiokino moko, namesto drobtinic pa kokosovo moko. Razlike med običajno in paleo različico skorajda ni opaziti. Tako si vsi ljubitelji ocvrtih jedi, ki ste se zaradi paleo načina prehranjevanja morali odpovedati dunajskemu zrezku, pohanemu piščancu, ocvrtim lignjem itd., to z nadomestkom tapiokine in kokosove moke še vedno lahko privoščite:).


Potrebujemo:
- 2 srednje veliki bučki
- 4 žlice tapiokine moke
- 5 žlic fino mlete kokosove moke
- 1 jajce
- 2 žlici poljubnega mleka (kravje, mandljevo, kokosovo...)
- sol
- poper
- 1 žlička mlete paprike


Bučke narežemo na kolobarje in jih posolimo. V en krožnik natrosimo tapiokino moko, ki ji dodamo žličko paprike. V drug krožnik damo mleko in jajce, ki ga razžvrkljamo. V tretji krožnik natrosimo kokosovo moko. Kokosovi moki lahko dodamo še parmezan.
Bučkine kolobarje najprej povaljamo v tapiokini moki, nato jih potopimo v jajčno zmes, na koncu pa jih povaljamo še v kokosovi moki.
V ponev damo svinjsko mast, za prst visoko. Cvremo približno 5 minut na vročem olju, do zlato rumene barve. Bučke postrežemo tople ali hladne, zraven lahko ponudimo tudi omako, npr. kislo smetano, ki ji dodamo koper.
Objavi Komentar
Objavite komentar