BUČKINA JUHA

ponedeljek, 10. avgust 2015
Sezona bučk je tu in z njo nešteto okusnih receptov, ki lahko popestrijo naš jedilnik. Bučke so zelo univerzalno živilo, saj jih lahko uporabimo tako za slane kot za sladke jedi. Z vami bomo v prihodnjih tednih delili nekaj takšnih receptov - recept za bučkino juho, recept za ocvrte bučke, ki ne vsebujejo glutena, recept za bučkine zavitke z maskarponejem in mletim mesom ter za sočen bučkin kolač s čokolado. Recepti so povečini enostavni in hitri za pripravo, jedi pa takšne, ki jih imamo vsi radi:). 

Danes z vami delimo recept za kremno bučkino juho. Priprava je izredno enostavna in hitra, za juho pa ne potrebujete posebnih sestavin, le bučke, vodo in nekaj začimb. 


Potrebujemo:
 
- 3 srednje velike bučke
- pol čebule
- strok česna
- 1 liter jušne osnove  (lahko tudi vodo, ki ji dodamo četrt jušne kocke)
- 2 žlici kokosovega mleka (ali kisle smetane, smetane...)
- sol, poper (kajenski poper/čili/...)
- 2 žlici masla


Bučke narežemo na kocke. V ponvi segrejemo maslo, dodamo sesekljano čebulo in česen in ju popražimo. Dodamo bučke in nekaj žlic vode, ter kuhamo 5 minut. Nato jih zalijemo z vodo, dodamo jušno kocko, sol, poper in po želji ostale začimbe, ter kuhamo 15 - 20 minut. Bučke spasiramo s paličnim mešalnikom. Juho zalijemo s kokosovim mlekom, smetano ali kislo smetano.
Objavi Komentar
Objavite komentar