PALEO TORTICA IZ MIKROVALOVNE PEČICE

ponedeljek, 20. oktober 2014
Če želite narediti vtis na goste s paleo sladico, pa vam primanjkuje časa, ali pa ste prišli domov iz službe utrujeni, pa si zaželite nekaj sladkega, nekaj takega, kar vam ne bo vzelo preveč časa in energije za pripravo, je ta sladica idealna za vas.
Za pripravo te sladice ni potrebno vključiti pečice, dovolj je, da zmes iz kakava, kokosove moke, mleka in olja s koščki čokolade postavimo v mikrovalovno pečico za dve minuti. Tako priprava sladice vzame le dobrih 5 minut časa, sladico pa lahko postrežemo še toplo, ko je čokolada še tekoča. Sama jo najraje postrežem s paleo sladoledom in rozini, ki jih pred postrežbo namočim v rum. 
  

Potrebujemo:
2 žlici kokosove moke
2 žlici kakava
1/4 žličke sode bikarbone
6 žlic kokosovega (ali navadnega) mleka
1 žlica kokosovega olja
1 žlica medu
1 žlička vanilijevega ekstrakta
1 jajce
25 g  temne čokolade

Priloga
2 žlici rozin, ki jih namočimo v rum (2 žlici ruma, rum segrejemo, da je mlačen)

Jajce in med penasto umešamo. Dodamo tekoče kokosovo olje, vanilijev ekstrakt in kokosovo mleko. Posebej zmešamo kakav, kokosovo moko in sodo bikarbono. Suhe sestavine presejemo in postopoma vmešamo v tekočo zmes. Temno čokolado nasekljamo na koščke in jo vmešamo v biskvitno maso. Zmes nato vlijemo v skodelice (npr. v 2 kavni skodelici) ali v dva remekina. Postavimo v mikrovalovno pečico za dve minuti. Postrežemo z rozini in paleo sladoledom.
4 komentarji on "PALEO TORTICA IZ MIKROVALOVNE PEČICE"
  1. O O O....fotka pa da DOL PADEŠ. Lejpooooooo..über :D
    Že večkrat sem razmišljal o tej MIKROVELE sladici a ker imam le-to še iz starega sistema xD, ne vem kako bi se obneslo!!
    Kaj menite vi, Eva? Moja je 800w...

    P.S: Simpatičen, pregleden in vizualen blogec, kateri je za nas paleo/HFLC lovere dopolnitev k ponudbi gurmanskih užitkov.
    SUPER!!

    OdgovoriIzbriši
  2. O, najlepša hvala:)

    Tudi jaz uporabljam starejšo mikrovalovko in sploh ni problema. Pomemben je samo postopek priprave (da vseh sestavin ne damo naenkrat v posodo, ampak postopoma, tako kot sem opisala), potem pa v mikroralovki pečemo morda pol minute več. Najbolje, da poskusite in potem čas peke prilagodite vaši mikrovalovki. Pa sporočite, če je uspelo:)

    Lp, Eva

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdravo!
    Mene pa zanima, kako bi to sladico spekli v pečici, ker nimam mikrovalovne pečice.
    Lp Zdenka

    OdgovoriIzbriši
  4. Živjo!

    Seveda lahko sladico spečete tudi v pečici - pečete jo 15 - 20 min na 180 stopinj. Najbolje da količino vseh sestavin povečate (npr. 3 - 5 krat), saj se sicer pečice ne splača vključiti:) Maso lahko vlijete npr. v remekine ali v pekač za mafine. Sestavine te sladice so sicer enake tistim za paleo mafine. Recept smo objavili tudi na naši strani: http://www.retrospektiva-blog.com/2014/09/paleo-cupcakes-vanilijevi-jagodni.html

    Upam, da vam bodo informacije v pomoč. Lp, Eva

    OdgovoriIzbriši