PRVI ROJSTNI DAN & RETROSPEKTIVA RETROSPEKTIVE

torek, 21. januar 2014
RetroSpektiva blog danes praznuje prvi rojstni dan. Hura!:)

Morda bo kdo, ki bo dobro pobrskal po blogu, opazil, da je bil prvi post objavljen že nekaj mesecev prej in da 21. januar v bistvu ni uradni rojstni dan RetroSpektive. Objave smo namreč začeli pisati že prej, vendar pa bloga nismo odprli za javnost, dokler nismo dodobra izdelali koncepta in oblikovali podobe bloga. In ker blog zaživi šele, ko ga predstaviš širši množici, rojstni dan praznujemo danes.

Zato je to idealen čas, da se ozremo na preteklo leto in malo statistično pogledamo, kakšno je bilo prvo leto ustvarjanja.

Google Analytics: kako so ogledi nihali v času


Kljub temu, da se nam zdi, da smo blog komaj dobro začeli ustvarjati, pa smo napisali 235 objav, najbolj pridni smo bili marca, ko smo jih objavili kar 25. Od tega smo objavili 29 DIY projektov, 22 lomografskih objav, 30 misli dneva, 39 glasbenih objav, 21 njami receptov in 62 objav na temo paleo

Google Analytics: najbolj brane objave

Največ ogledov je bil deležen zavihek PALEO, prav tako pa je bilo prvih deset najbolj gledanih objav paleo obarvanih. Tako na prvih mestih prevladujejo recepti, največje število ogledov pa ima objava Moja paleo izkušnja: Nasveti za začetnike

Google Analytics: ključne besede

Zanimivo je tudi pogledati, katere ključne besede so pripeljale obiskovalce do našega bloga, torej kaj so morali ljudje poguglati, da so nas našli. Nič presenetljivega ni, da je na prvem mestu iskalna beseda retrospektiva, zgoraj pa si lahko pogledate še prvih deset najbolj pogostih. 
Po našem mnenju sta najbolj zanimivi ključni besedi, ki sta pripeljali do našega bloga besedni zvezi brezdelje in trava in opremljanje puba, veseli pa smo, da so nas ljudje našli tudi, ko so vtipkali v brskalnik najzanimivejši blogi (pa tudi, če vtipkate seksi blog, naš očitno najdete:)).

Google Analytics: razsežnost bloga 

Google Analytics je zabeležil obiske bloga kar iz 60 različnih držav, v Sloveniji pa smo najbolj brani v Ljubljani.

Google Analytics: branost v Sloveniji

Google's SEO Starter Guide: "Your ultimate consumers are your users, not search engines." 

Največ obiskovalcev nas je našlo s pomočjo Googla in Facebooka, večji obisk pa smo imeli tudi po zaslugi bloga Đubox, Prav posebne mame Urške, bloga Spinal Fluid in bloga Manj je več. Hvala vam.

Ponosni smo, da smo na blogu Đubox postali blog meseca novembra, pa tudi na naš prvi intervju, kjer lahko preberete, zakaj sploh blogati, kakšni blogi so všeč nam, kakšni blogerji bi radi postali in še kaj: Intervju: Špela, Eva in Miha z bloga RetroSpektiva .

Tako se podajamo v drugo leto bloganja. Upamo, da boste na tej poti z nami.
8 komentarjev on "PRVI ROJSTNI DAN & RETROSPEKTIVA RETROSPEKTIVE"
  1. hej. sem našla na zemljevidu slovenije malo pikico, ki je po mojem moje branje vašega bloga :) jej!
    kako pa ste vi zadovoljni z blogom? Kaj ste upali za prvo leto bloganja? še večje obiskanost? več komentarjev?
    sem velika bralka blogov - slovenskih in tujih- in mi je vaš zelo všeč, ker je več avtorjev in se tako prepleta več duš!
    le tako naprej

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej, veseli smo vsake pikice na zemljevidu naše Slovenije, glede na to, da pišemo v slovenščini, se namreč zavedamo, da smo, v primerjavi z blogi v angleščini, omejeni na ožji krog obiskovalcev. Zaradi tega tudi nismo pričakovali velike obiskanosti in smo z obiskom čisto zadovoljni. Malo pogrešamo večji stik z našimi bralci in njihove povratne informacije, se pa trudimo, da smo hitro dosegljivi in rade volje odgovorimo vsakemu. Zahvaljujemo se ti za tvoj komentar in lepo je slišati, da si velika bralka blogov, saj vemo, da to vzame veliko časa. Glede prihodnjih planov pa lahko rečemo, da smo se v vzpostavljenem konceptu udomačili, saj dobro beleži vse, kar delamo za dušo.

      Oglasi se še kaj.

      Izbriši
  2. Tele statistike so prav fajn za pregled za nazaj :). In sem vesela, če sem lahko kakorkoli pripomogla k obisku.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitke za rojstni dan! Pa še veliko ustvarjalnih idej in zapisov! Z veseljem vas prebiram.

    Statistični podatki pa... hm... no, dajo približno sliko stanja, ne pa vedno najbolj natančne. Jaz - recimo - imam naštiman RSS in blog preberem tam, v tistem bralniku, in le redko (če mi kaj ne odpre, ali če želim komentirati) odprem stran v brskalniku. In zato sploh nisem zavedena v statistiki kot redna bralka - na zemljevidu namreč nisem niti najbolj drobna pikica (okolica Ilirske Bistrice). Lahko da nas je več takih in si zatorej mirne duše povišate število bralcev :)
    No, kot sem rekla, veselje vas je brati in upam, da boste še naprej tako zanimivi in pridni! DIY mi je zelooooooooo všeč, lomo je extra specialno super, paleo pa preberem, a to ni moja prva izbira.
    Keep up the good work!

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz tudi preko RSSa, tako da je številka še malo večja, kot jo vi vidite tukaj. Ker vas mamo radi in ker je paleo ful zanimiv tudi zame.

    OdgovoriIzbriši
  5. Živijo!
    Potrebujem malce pomoči. Kako ste dobili prikaz zemljevida ogledov po Sloveniji? Hvala in čestitke!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo!

      V Google Analytics klikneš na Ciljna skupina - Geo - Lokacija - Država /območje in izbereš Slovenija.

      Lepo bodi;)

      Izbriši