HUJŠANJE (paleo)

ponedeljek, 7. oktober 2013

Brezplačni mini priročnik je namenjen tistim, ki se še ne prehranjujete paleo, torej paleo začetnikom, predvsem tistim, ki bi radi izgubili odvečne kilograme, kar je s paleo prehrano seveda možno. Sicer pričakujte bolj počasno izgubo kilogramov, vendar pa, če s paleo prehrano nadaljujete, lahko pričakujete tudi dolgoročno izgubo telesne mase.

Čeprav je priročnik (marketinško) naslovljen kot priročnik za hujšanje, je hkrati predstavitev t.i. Moderne paleo prehrane, ki je podobna Perfect health diet, saj vključuje tudi t.i. safe starches (npr. krompir in riž). V priročniku pa mi je všeč, da se ne osredotoča samo na hrano, temveč tudi na druge dejavnike, ki vplivajo na naše zdravje in počutje (npr. spanje, prehranske dodatke, kako se upreti želji po sladkem ipd.). Zdi pa se mi tudi prava iztočnica za vse, ki šele spoznavate paleo. Iz lastnih izkušenj namreč vem, da se je, zaradi preobilice informacij v zvezi s paleo načinom življenja (veliko blogov, veliko knjig, veliko različnih paleo variant, podcastov, spletnih strani) težko prebiti čez vse podrobnosti - včasih sploh ne veste, kje bi začeli.

Za hiter začetek in ustrezno iztočnico priročnik Wendy Myers zadošča. Na voljo je v angleškem jeziku, tu: klik.
1 komentar on "HUJŠANJE (paleo)"
  1. Odlično, hvala za tole, jaz še čakam na poletje s paleo, zato da bo velika izbira sveže zelenjave, sedaj pozimi se mi to ne zdi najboljša izbira.

    OdgovoriIzbriši