GUA SHA MASAŽA OBRAZA

četrtek, 22. oktober 2020
Ko si je Špela za rojstni dan zaželela gua sha masažno ploščico in jade roller valjček, sem za takšno obliko masaže obraza slišala prvič. Ker so na spletni strani obljubljali pomlajen videz z manj gubicami in manjšimi podočnjaki, sem si masažno ploščico in valjček kupila tudi sama. Paket je nato kar nekaj časa stal v omari, saj si nisem vzela časa, da bi se naučila, kako se ju uporablja. Ker pa se pogosto zbudim z zabuhlim obrazom in ogromnimi podočnjaki, ki jih niti dober puder ne prekrije, sem ploščico in valjček končno stestirala. Masaža je res zelo prijetna, odlična kot del večerne rutine, saj te popolnoma sprosti. Poleg tega pa so tudi podočnjaki manjši, moj obraz pa je predvsem manj zabuhel, saj gua sha masaža spodbuja limfni sistem in odvajanje vode. Edina slabost je ta, da si moraš vzeti 5-10 minut dnevno in masažo dejansko narediti :). 


Na spletu je presenetljivo malo posnetkov in informacij o takšni masaži, zato z vami delim nekaj praktičnih informacij in video prikaz masaže obraza. In ne, ta objava ni sponzorirana :).

Kaj potrebujemo?
- gua sha masažno ploščico ali jade roller valjček
- termalno vodo / hialuronsko kislino (2%) za hidracijo kože 
- olje za obraz 

Gua sha masažna ploščica
Za masažo obraza lahko uporabite masažno ploščico ali valjček. Sama uporabljam predvsem gua sha masažno ploščico, saj je masaža s ploščico bolj učinkovita. Za začetek si lahko kupite cenejšo ploščico, da stestirate ali vam le-ta ustreza. Tudi tiste naročene z Aliexpressa (če so iz naravnih materialov - kamna), so preverjeno okej. Masažno ploščico lahko hranite v hladilniku, saj je ohlajena ploščica najbolj prijetna. Masažno ploščico po vsaki uporabi očistite s toplo vodo in milom. 

Priprava na masažo
Obraz očistimo, ga navlažimo s termalno vodo (ali čim drugim, jaz uporabljam the Ordinary hialuronsko kislino 2%). Na obraz in na vrat nanesemo olje (jaz uporabljam zlato olje od Melvite). Brez olja masaže ni priporočljivo izvajati.

Masaža obraza
Z masažo pričnemo na hrbtu, nato se preko vratu in dekolteja pomikamo proti obrazu. Pomembno je, da vratu ne preskočimo, saj se veliko napetosti zadržuje v vratu, kar se odraža tudi na našem obrazu.

Obraz masiramo od spodaj navzgor, začnemo s čeljustjo, nadaljujemo z ličnico, predelom pod očmi, obrvmi in čelom. Masiramo najprej eno stran obraza in nato drugo, vedno masiramo od sredine obraza proti lasišču in ušesom. Pomembno je, da je ploščica čimbolj vzporedna z obrazom (da je ne držimo navpično glede na obraz) in da gladko drsi po koži z rahlim pritiskom (na predelu pod očmi smo karseda nežni). Vsak gib ponovimo 5-10 krat. Sama izvajam gua sha masažo tako, kot je prikazano v spodnjem videu Lanshin


Prijetno sproščanje,



Objavi Komentar
Objavite komentar