DIY PROJEKT: PRENOVA STENSKE URE

četrtek, 22. marec 2018
Na maturantskem plesu sestrične sem na srečelovu zadela uro:). Ker nad izgledom nisem bila navdušena, ure pa nisem želela zavreči, sem se odločila, da jo prenovim. Vse, kar sem potrebovala, je bila samolepilna folija, ki mi je ostala od prenove kuhinjskih vrat (tudi ta DIY projekt čaka na objavo:)) ter barvo za les, ki mi je ostala od prenove stolov. Tako sem enostavno in poceni prišla do novega izgleda stenske ure, ki že ima svoje mesto v kuhinji.



Potrebujemo:
- Samolepilno folijo (jaz sem uporabila samolepilno folijo d-c-fix v beli barvi, ki sem jo kupila v Bauhausu)
- Barvo za les (jaz sem uporabila Chalky Finish v mint barvi, ki sem jo kupila v trgovini Rayher)
- Škarje, čopič, olfa nož, washi tape ali zaščitni lepilni trak

Postopek izdelave:
1. Z zaščitnim lepilnim trakom razpolovimo površino ure. Lahko jo razpolovimo navpično, vodoravno ali poševno. Sama sem jo razdelila poševno (tako, kot da bi minutni kazalec kazal na 7.5 minute oziroma na 37.5 minute).
2. Prebarvamo polovico površine ure z barvo za les. Če želimo, da je površina bolj gladka, uporabimo tanjši čopič. Počakamo, da se barva posuši. Če en sloj ni dovolj prekriven, nanesemo dodaten sloj barve.
3. Izrežemo pravokoten kos samolepilne folije in jo nalepimo na uro. Nato vzamemo olfa nož in odstranimo odvečno folijo tako, da zarežemo v folijo in pod kotom približno 45 stopinj z nožem drsimo ob robu ure.
4. Če želimo, označimo na uri še 3, 6, 9 in 12 z ozkimi trakovi, ki jih izrežemo iz samolepilne folije. Ker potrebujemo trakove v beli in mint barvi, izrežemo kos samolepilne folije, ki ga prebarvamo z barvo za les. Počakamo, da se barva posuši.
5. Iz samolepilne folije izrežemo dva manjša pravokotna trakova v beli barvi in dva v mint barvi. Trakove nalepimo na uro na mesta, ki označujejo 12. uro, 3. uro, 6. uro in 9. uro.
6. Če želimo, prebarvamo tudi kazalce.
7. Uro obesimo.


* Ta objava ni sponzorirana.



Objavi Komentar
Objavite komentar