PALEO BUČNA ROLADA

ponedeljek, 3. oktober 2016
Če bi morala opisati okus te rolade, katere glavna sestavina je bučni pire, bi rekla, da ima okus po jeseni. Roladi da mešanica začimb iz cimeta, klinčkov in ingverja, nežen, nevsiljiv okus, bučni pire in kisla smetana, s katero je rolada nadevana, pa ji data sočnost. Je idealna sladica za jesenske piknike ob pečenem kostanju in čaju/moštu/kuhanemu vinu:). 


Recept za rolado sem našla na Paleo Crumbs. Potrebujemo:

Suhe sestavine:
- 65 g arrowroota ali tapiokine moke
- 30 g fino mlete kokosove moke (npr. take)
- pol žličke sode bikarbone
- pol žličke pecilnega praška
- 1 + 1/4 žličke cimeta
- ščepec ingverja
- ščepec muškatnega oreščka
- 1 žlička pimenta
- 1/4 žličke soli

Mokre sestavine:
- 3 jajca
- 3 žlice kokosovega sladkorja
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- pol žličke jabolčnega kisa

Nadev:
- kisla smetana (180 g) ali domača marmelada

Priprava:
Pečico vključimo na 200 stopinj Celzija. Nizek pekač obložimo s peki papirjem in ga naoljimo s kokosovim oljem. V posodi jajcem primešamo kokosov sladkor in z električnim mešalnikom mešamo nekaj minut, da zmes naraste in se sladkor raztopi. Dodamo bučni pire in vanilijev ekstrakt in dobro premešamo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine, ki jih postopoma dodajamo masi z bučnim pirejem in vmes mešamo. Dodamo še jabolčni kis, premešamo, nato pa maso stresemo na pekač, jo porazdelimo po celotnem pekaču (da dobimo tanko plast) in pekač postavimo v pečico za osem minut. 
Medtem si na delovni površini pripravimo kuhinjsko krpo, na katero položimo peki papir. Po osmih minutah vzamemo pekač iz pečice in biskvit takoj stresemo na pripravljen peki papir, tako da biskvit obrnemo na glavo. Odstranimo peki papir, na katerem se je biskvit pekel, potem pa biskvit skupaj z novim peki papirjem tesno zvijemo v rolado, tako da  je peki papir tam, kjer bo kasneje nadev. Na kuhinjski krpi pustimo, da se biskvit ohladi, potem pa ga odvijemo, da odstranimo peki papir, biskvit premažemo s kislo smetano ali marmelado in ga ponovno zvijemo. Sama sem kislo smetano zmešala z bučno marmelado, zaradi česar je postala krema tekoča, zato mi je med zvijanjem rolade krema stekla ven in v centru rolade ni ostalo dovolj kreme. Naslednjič bom kisli smetani dodala malo želatine, počakala, da se strdi in rolado potem napolnila. 

Objavi Komentar
Objavite komentar