PALEO TORTILJE

torek, 26. maj 2015
Ker imam rada mehiško hrano, sem dolgo iskala popoln recept za paleo tortilje. Preizkusila sem ogromno receptov, tako tistih iz spleta, kot lastnih pogruntavščin, saj sem želela, da bi bile tortilje karseda podobne navadnim pšeničnim tortiljam. Najtežje je namreč odkriti pravilno konsistenco mase, saj so tortilje, ki vsebujejo jajca, ponavadi preveč mehke in preveč spominjajo na palačinke, tiste brez jajc pa so tako trde, da bi jih lahko uporabljala namesto loparja za ping pong:). Priznam, popolnega recepta še nisem odkrila, sem pa z receptom, ki ga objavljam spodaj, zadovoljna. Sicer mi je bolj všeč, da tortilje spečem že kakšen dan prej in jih pustim čez noč na pultu, da se nekoliko posušijo, saj so sveže tortilje precej žvečljive. Ponavadi pripravim večjo količino tortilj in preostanek naslednji dan zavijem v folijo za živila in jih postavim v hladilnik, kjer se obdržijo tudi več tednov. Tako lahko naslednjič pripravim le priloge, tortilje pa pogrejem v mikrovalovni pečici ali jih kakšno minuto popečem v ponvi, da se segrejejo. 


Za 4 velike tortilje (za dve osebi) potrebujemo:

2 žlici riževe moke
1 in 1/3 cup tapioke
200 ml mleka
1 žlica olivnega olja
1 jajce
1/4 žličke soli

250 g piščančjega mesa
zelenjava (npr. 2 zeleni papriki, 1 rdeča paprika, 2 paradižnika, 1 bučka...)
začimbe (sol, poper, kajenski poper, čili, rdeča paprika...)

priloge (sir, salsa, guacamole, kisla smetana...)

Priprava je zelo enostavna. Vse sestavine zmiksamo. Spečemo v predhodno namaščeni in segreti ponvi tako, da z zajemalko zajamemo zmes in jo zlijemo na ponev, da se razlije po celotni ponvi. Pečemo, dokler se spodnja stran ne zapeče. S širšo lopatko tortiljo obrnemo, da se speče še na drugi strani. 
Narežemo piščančje meso in zelenjavo na majhne koščke in popečemo v ponvi. Dodamo sol in začimbe in nadev je pripravljen. 
Tortiljo napolnimo z nadevom in prelijemo z žlico salse. Zavijemo kot palačinke in postrežemo s salso, kislo smetano in guacamole. 

Objavi Komentar
Objavite komentar