MUSTACHE T-SHIRT

nedelja, 18. november 2012

Prišel je november in z njim tudi Movember, mesec, ko si moški množično pustijo rasti brke z namenom zbiranja sredstev in  ozaveščanja o moških zdravstvenih težavah, predvsem raka na prostati in na modih.

Če pa si moški novembra ravno ne pustijo rasti brkov, pa si vsaj nadenejo značko z  narisanimi brki.  Ta simbol je v zadnjih letih preplavil modno industrijo in tako ga lahko najdemo v obliki ogrlic, prstanov, na majicah itd. (seznam je namreč neskončno dolg).

Je pa to sicer eden od ikoničnih simbolov hipster subkulture. Brki namreč predstavljajo brezhibno urejenega posameznika, kakršnega zapoveduje družba.  Tako so brki ironični znak sicer neurejenega videza hipsterja, ki si ga nadene kot posmeh vsem tistim, ki se brezglavo držijo modnih smernic.
Ironično pa je, da so sedaj ravno brki ta modna smernica, ki so jo ljudje povzeli in se prodaja na vse možne načine in so ravno v protislovju s prvotnim namenom hipsterjev.

Meni je bil ta simbol brkov že od nekdaj všeč, zato se nisem ozirala na pomene simbola brkov, ko sem si izdelala tole majčko. Doma sem imela tole enobarvno majico, ki sem jo želela popestriti. Tako sem na internetu poiskala sliko z brki, jo natisnila, brke izrezala ven, da sem dobila šablono, potem pa samo pobarvala majico s srebrno barvo za tekstil.

Objavi Komentar
Objavite komentar